Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Austria Email AG - výrobky pro přípravu teplé vody

Austria Email AG je rakouský podnik specializovaný na výrobky pro přípravu teplé vody, které jsou založeny na využití ocelové smaltované akumulační nádoby. Od 15. dubna 2013 je firma Brilon CZ, a.s. oficiálním zastoupením společnosti Austria Email AG a stává se tak jediným přímým dovozcem této značky pro český a slovenský trh.

O dlouhodobé tradici této akciové společnosti hovoří skutečnost, že byla založena roku 1855 a je nejstarším podnikem zaevidovaným na burze v Rakousku. Střednědobým parametrem je více než 75 let zkušeností s využitím smaltu. Novodobou skutečností je, že Austria Email je vedoucím rakouským výrobcem, který patří mezi přední evropské výrobce vysoce jakostních zásobníků.

Nejdůležitějšími parametry zařízení pro akumulační přípravu teplé vody jsou:

  • nízké ztráty tepla povrchem zásobníku,
  • odolnost proti korozi a s ní spojená životnost,
  • hygienická nezávadnost,
  • záruka na splnění výše uvedených kritérií.

Základním materiálem pro výrobu zásobníků je kvalitní ocelový plech. Dlouhodobou ochranu proti korozi, a tedy životnost nádrže vyrobené lisováním a svařováním komponentů z plechu, vytváří technologie smaltování, kterou si podnik Austria Email vyvinul a přizpůsobil pro své cíle. I když se více výrobců pokouší o totéž, není nutně výsledek stejný. Austria Email pro vytváření keramického smaltového povrchu používá vlastní recepturu. Její zásluhou je, že ochranná smaltová vrstva je vysoce odolná proti vše vlivům včetně mechanického poškození od úderu a tyto vlastnosti si udržuje po velmi dlouhou dobu přesahující běžně udávanou životnost. Akumulační nádoba je ve styku s pitnou a posléze teplou vodou, a proto je nezbytné, aby byla hygienicky nezávadná. Vytvořená vrstva smaltu však nesplňuje jen přímou podmínku hygienické nezávadnosti. Vlivem vyvinutého zvláštního složení směsi látek, které během procesu roztavení a následného řízeného ochlazení vytvoří kompaktní vrstvu keramické hmoty na vnitřním povrchu nádrže, je i to, že působí antibakteriálně. Smalt používaný výrobcem Austria Email proto aktivně omezuje množení bakterií na povrchu nádrže a vytváření škodlivého plaku.

Nadhodnotu, která je spojena se zásobníky Austria Email pro přípravu teplé vody, umožňuje vytvořit vysoce automatizovaná výrobní linka. Linka, která je oprávněnou chloubou výrobce, pochází z roku 2009, a jak by potvrdili znalci oboru, je jednou z nejmodernějších v Evropě.

Ve výrobním sortimentu Austria Email je velké množství nejrůznějších zásobníků. Od těch s nejjednodušší konstrukcí bez vnitřních výměníků tepla až po mnohem složitější určené k využití kombinací různých zdrojů tepla, ale i například kompletně vybavených zásobníků tvořících základ solárních soustav. Této výrobní kompetence využívají někteří dodavatelé, kteří si u Austria Email nechávají vyrábět výrobky se svou značkou.

Výrobní areál Austria Email AG, odkud jsou výrobky exportovány do 25 zemí světa, v roce 2012 zde pracovalo průměrně 360 zaměstnanců a podnik dosáhl obchodního obratu okolo 63 milionů €
Výrobní areál Austria Email AG, odkud jsou výrobky exportovány do 25 zemí světa, v roce 2012 zde pracovalo průměrně 360 zaměstnanců a podnik dosáhl obchodního obratu okolo 63 milionů €

Specialitou pocházející z vlastního vývoje Austria Email, která se vyznačuje obzvláštním ohledem k životnímu prostředí a úspoře nákladů za energie, je „zelený“ výrobek ECO SKIN 2.0. Jde již o druhou generaci vláknité tepelné izolace z polyesterových vláken s mimořádně vysokou izolační vlastností. Tedy s mimořádně nízkými tepelnými ztrátami oproti jiným typům izolace. ECO SKIN 2.0 je standardně používána pro zásobníky větších objemů a vyrovnávací zásobníky, protože doba návratnosti mírně vyšší ceny je ve srovnání s tepelnou izolací z PUR pěny v řádu několika měsíců.

Austria Email využívá vlastní certifikovanou, tepelně-technickou laboratoř, vybavenou zkušebními zařízeními na nejvyšší technické úrovni. Laboratoř je pevnou součástí procesu kontroly kvality výroby. Vedle úloh, které souvisí s nepřetržitým testováním vlastností výrobků, je základním stavebním kamenem, o který se opírá vývoj.

HRS
HRS

Nepřímotopné vysoce výkonné ohřívače vody pro tepelná čerpadla

Typ HRS o objemu 300, 400 a 500 litrů

Provozní tlak: 10 barů

Z výroby nanesená tvrdá pěnová PU izolace nádoby eliminující tepelné mosty je vyrobena z ekologicky šetrných materiálů a je opatřena syntetickým pláštěm. Tato série ohřívačů, která se vyznačuje velkou přestupní plochou zdvojeně vinutého výměníku tepla s nadstandardními výkony, byla speciálně navržena pro kombinaci tepelnými čerpadly nebo pro využití v nízkoenergetických budovách. Všechny ohřívače jsou vybaveny teploměrem, zaslepenou přírubou ø 180 mm a její izolací a nátrubky pro připojení cirkulace.

WP SOL
WP SOL

Nepřímotopné solární ohřívače vody pro tepelná čerpadla

(350 s PU izolací a vnějším pláštěm, 600 s izolací ECO SKIN 2.0)

Typ WP SOL o objemu 350 a 600 litrů

Provozní tlak: 10 barů

Tato série ohřívačů, která se vyznačuje velkou přestupní plochou horního zdvojeně vinutého výměníku tepla s nadstandardními výkony a vysoce výkonným spodním výměníkem, byla speciálně navržena pro kombinaci tepelných čerpadel se solárním ohřevem.

GBS
GBS

Nepřímotopné ohřívače vody pro plynové a kondenzační kotle

Typ GBS o objemu 110 a 150 litrů

Provozní tlak: 10 barů

Nepřímotopný ohřívač vody pro plynové a kondenzační kotle s ponornou jímkou pro čidlo.

 
SISS
SISS

Kombinované akumulační zásobníky – tank v tanku

(s izolací ECO SKIN 2.0)

Typ SISS o objemu 350/100, 500/150, 750/150, 900/200, 1500/250

Provozní tlak: akumulační zásobník 3 bary, vnitřní nádoba ohřívače vody 6 barů

Provedení tank v tanku je kombinací akumulačního zásobníku a integrovaného ohřívače vody.
Osm připojovacích 6/4“ nátrubků umožňuje širokou variabilitu připojení různých tepelných zdrojů. Všechny zásobníky jsou vybaveny vertikálními lištami pro umístění čidel v libovolné výšce a 6/4“ nátrubkem pro vestavbu závitové topné jednotky.

Kompletní přehled výrobků na www.austria-email.cz


Brilon a.s.
logo Brilon a.s.

Společnost Brilon nabízí špičkovou techniku pro vytápění a ohřev teplé vody pro český a slovenský trh. Přehled sortimentu: tepelná čerpadla, kondenzační kotle pro rodinné a bytové domy, zásobníky TV, plastové systémy odvodů spalin, ventilační systémy ...