Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic rozšiřuje nabídku nádrží Aquarea TUV

Panasonic rozšířil řadu zásobníků TUV o modely PAW-DHW200A a PAW-DHWM300A, patřící do energetické třídy A+. Nové modely, kombinující zásobník na teplou užitkovou vodu se zabudovaným tepelným čerpadlem s rotačním kompresorem, přicházejí do prodeje v říjnu. Rozsah provozních teplot těchto nových modelů je −7 °C až 35 °C.

Základní údaje o nových zásobnících TUV:

  • 3 modely: 200litrový a 300litrový model s elektrickou zálohou / 300litrový s přípojkou pro pomocný bojler
  • Provozní teploty: −7 °C / +35 °C
  • COP A15 (W10-55) podle EN16147: 3,12 (200 l) a 3,38 (300 l)
  • Energetická třída A+
  • Integrovaná elektrická záloha: 2 × 1000 W
  • Instalační prostor: 20 m3
  • Dotykové LCD ovládání, včetně režimu sterilizace bez elektrického ohřevu
PAW DHWM200-300A 15
PAW DHWM200-300A 15

Zásobníky TUV Panasonic Aquarea jsou vysoce efektivní náhradou za starší bojlery a elektrické ohřívače. Nádrže jsou navrženy se vzduchovým kanálem o průměru 160 mm, takže umožňují instalaci i v malých prostorech. Nově navržený koncept umožňuje rychlejší a snadnější instalaci bez přípojek chladiva.

Tyto vysoce efektivní, nízkoenergetické systémy představují účinné řešení dodávky teplé vody. Nádrže mohou ohřát vodu na maximální teplotu 55 °C a zajistí vysoký komfort po celý rok. Vodu o teplotě až 75 °C mohou poskytnout modely s přídavným topením.

Technologie rotačních kompresorů Panasonic zajišťuje vyšší energetickou účinnost, vyšší koeficient výkonu než elektrické alternativy a dosahuje až 75% úspory energie.

„Tyto nádrže rozšíří spektrum produktů Aquarea v oblasti poskytování teplé užitkové vody, kdy nabízejí majitelům domů velký výběr bez ohledu na okolní klimatické podmínky. Nádrže Aquarea jsou schopné pracovat v širokém rozsahu teplot a jsou zejména ve srovnání s elektrickým topením vysoce účinné při ohřevu vody. Navíc patří do energetické třídy A+, a kromě vysoké efektivity nabízejí jednoduchou instalaci a nezabírají v domácnosti příliš místa,“ doplňuje Jakub Šachl, Product and Key Account Manager Panasonic CZ.

Řada zahrnuje volně stojící jednotky i jednotky určené pro montáž. Ty mohou být pro zvětšení energetického výkonu připojeny k dalším zdrojům, jako jsou solární panely nebo externí tepelná čerpadla.

Ovládání
Ovládání

Ovládání je řešeno prostřednictvím stylového regulátoru s dotykovou LCD obrazovkou. Teplota, čas a denní nastavení jsou jasně viditelné, stejně jako nastavení pro zobrazení množství teplé vody. Systém je dodáván s přednastavenými režimy „TURBO“, dovolená, diagnostika chyby a anti-legionella.

Ochrana nádrže je zajištěna superčistým smaltem s vysokým podílem hořčíku. Je tak zajištěna odolnost i v těch nejdrsnějších provozních podmínkách a kvalitu vody nezhorší škodlivé přísady. Izolace nádrže spoléhá na zesílenou polyuretanovou pěnu.

Pro více informací o nádržích Panasonic Aquarea navštivte stránky www.aircon.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.