Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zásobníkové elektrické ohřívače vody Ariston Andris šetří energii a splňují ErP

Ariston Andris – zcela nové rozměry v ohřevu vody

Přední evropský výrobce ohřívačů vody, plynových kotlů a tepelných čerpadel ARISTON představil nové zásobníkové elektrické ohřívače vody ARISTON ANDRIS. Charakterizují je malé rozměry, velký výkon, flexibilní instalace, bezpečnost či nová funkce ECO EVO, která maximalizuje energetickou efektivnost.

Ohřívače vody řady ARISTON ANDRIS nabízí komplexní řešení pro ohřev vody v domácnostech. Kompaktní velikost šetří místo a umožňuje instalovat ohřívače nad i pod umyvadlo či dřez. Ideální jsou tedy pro použití v koupelně i v kuchyni.

Zcela nová řada ohřívačů ARISTON ANDRIS zahrnuje modely: ANDRIS Lux Eco, ANDRIS Lux a Andris R. V nabídce jsou se zásobníky o velikostech 10, 15 a 30 litrů. Výrazně je tak zkrácena doba potřebná pro ohřev vody, čímž šetří energii a omezují plýtvání. 30litrový zásobník poskytne dostatek teplé vody pro vysprchování a použití umyvadla či dřezu i pro více osob.

Vyberte si model ANDRIS, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Model ANDRIS LUX ECO

Andris Lux Eco_I
Andris Lux Eco_I
Andris Lux Eco_low
Andris Lux Eco_low

Zásobníkový elektrický ohřívač vody s výjimečným designem, kompaktními rozměry, elektronickou regulací a schopností maximálně spořit energii. Podle směrnice ErP o ekodesignu spadá do energetické třídy A (Poznámka: Více informací na konci textu). S novou funkcí ECO EVO, lze ušetřit ještě více energie potřebné pro ohřev vody, a to až 15 %. Tato funkce se „naučí“ potřeby a zvyklosti obyvatel a podle toho reguluje svůj provoz. Ve své kategorii je ANDRIS LUX ECO prvním ohřívačem s elektronickým termostatem, který společně s inteligentním LED displejem s indikací teploty umožňuje přesnou a jednoduchou regulaci ohřevu vody. Vnitřní ocelová nádrž je opatřena titanový smaltem pro dlouhou životnost. Konstrukce ohřívače je chráněná proti postříkání vodou.

Vybaven je dále bezpečnostními funkcemi ABS, které chrání spotřebič před poškozením:

  • Ochrana proti přehřátí: v případě poruchy zablokuje elektronický termostat ohřev vody a zamezí přehřátí nebo dokonce poškození topného tělesa.
  • Ochrana před zamrznutím: ohřívač brání, aby teplota vody v zimě klesla pod 5 °C, a to i když je vypnutý (je potřeba ponechat jej zapojený).
  • Automatická diagnostika ohřevu na sucho: pokud je v nádrži nedostatek vody, zastaví se ohřev.
  • Anti legionella: jednou měsíčně spotřebič automaticky zvýší teplotu na 65 °C, aby zlikvidoval případně přítomné bakterie Legionella a zajistil tak zdravotní nezávadnost vody.

Model ANDRIS LUX

Andris Lux_I_low
Andris Lux_I_low
Andris Lux_image_low
Andris Lux_image_low

Tento elegantní model zásobníkového ohřívače nabízí vyšší výkonnost. Nastavení teploty lze pohodlně regulovat pomocí otočného termostatu na čelním panelu. Vnitřní ocelová nádrž s titanovým smaltováním zajišťuje dlouhou životnost. Antikorozní měděné topné těleso pomáhá zajistit hygienickou kvalitu ohřívané vody.

 

Model ANDRIS R

Andris R_low
Andris R_low
Andris R_image_low
Andris R_image_low

Základní model v novém moderním designu, který nabízí pohodlnou regulaci teploty otočným termostatem. Praktický a spolehlivý. Zásobníková ocelová smaltovaná nádrž a antikorozní měděné topné těleso zajišťují dlouhou životnost. Plášť spotřebiče je chráněn proti postříkání vodou.

 

Nová řada zásobníkových designových ohřívačů ARISTON ANDRIS v kostce:

  • Malé rozměry
    Díky systému mini-nádrže je komfort ohřevu vody soustředěn do kompaktního řešení. I přes jejich malé rozměry jsou tyto tři modely nové řady schopny ohřát až 30 litrů vody. Rozměry modelů ANDRIS Lux Eco a ANDRIS Lux v 10litrové variantě: 260×360×298 mm, v 15litrové: 360×360×346 mm a 30litrové: 447×447×410 mm. Model ANDRIS R – 10litrový: 360×360×276 mm, 15litrový: 360×360×324 mm, 30litrový: 447×447×389 mm.
  • Design
    Řada ANDRIS byla navržena v duchu italského designu, tj. s elegancí a stylem.
  • Absolutní bezpečnost
    Spotřebiče jsou plně v souladu s předpisy CE. Topné těleso v mědi pomáhá zvýšit hygienu a čistotu ohřívané vody.
  • Maximální komfort
    Zásobníkové ohřívače vody ANDRIS udrží vodu horkou po dlouhou dobu díky velmi husté a silné polyuretanové izolaci. Opatřeny jsou také ponorným termostatem umožňujícím přesnou regulaci teploty vody.
  • Dlouhá životnost
    Za dlouhou životností spotřebičů řady ANDRIS stojí výběr materiálů: všechny mají topné těleso vyrobené z mědi pro její antikorozní účinek. Také mají speciální titanové smaltování vodní nádrže pro ještě větší odolnost proti korozi. Nová a pevnější konstrukce příruby přispívá k celkové robustnosti výrobku a snižuje požadavky na údržbu. Na všechny tři modely je poskytována záruka 3 roky.

Pořizovací ceny jsou od 3 618 Kč (s DPH, cena bez montáže).

Připraven na změnu ErP

Výrobky určené k vytápění a ohřevu vody v domácnostech představují přibližně 30 % energetické spotřeby v Evropě. Počínaje 26. září 2015 vstoupí v platnost pro tyto výrobky v Evropě směrnice o ekodesignu (ErP) a povinné značení energetickými štítky.

Předpisy ErP (Energy-related products – výrobky spotřebovávající elektrickou energii) stanovují minimální úroveň energetické účinnosti, kterou musí výrobky k vytápění a ohřevu vody splňovat, aby získaly značku CE a mohly být prodávány v Evropě. Nové standardy tak eliminují výrobky nevyhovující daným směrnicím, tedy ty, které mají nadměrnou energetickou spotřebu.

Energetické štítky budou muset mít všechny výrobky určené pro vytápění a ohřev vody v domácnostech (kotle, tepelná čerpadla, mikro-kogenerační jednotky, ohřívače vody a nádrže na uchovávání horké vody). Informovat budou zákazníky o energetické třídě (pro ohřívače A-E) a klíčových výkonnostních ukazatelích (např. hladina akustického výkonu nebo roční spotřeba energie).

Model ARISTON ANDRIS Lux Eco s inteligentním ovládáním splňuje předpisy ErP a spadá do nejlepší možné energetické třídy A.


Ariston Thermo CZ s.r.o.
logo Ariston Thermo CZ s.r.o.

Ariston je globálním odborníkem v oblasti ohřevu vody a vytápění. Nabízí lidem po celém světě výrobky s italským designem, které jsou efektivním a vysoce kvalitním řešením pro jejich pohodlí.