Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový design v Dražicích

Úzká spolupráce výrobce s designérem je signálem směrem k zákazníkovi, že výrobci na něm záleží, a zároveň udržuje krok nejen s konkurencí, ale i s dobou. Designer, který výrobci pronikne pod kůži, dokáže zvýšit hodnotu značky a vytvořit jistou jedinečnost na trhu.

Na jaře 2014 uvedly Družstevní závody Dražice na trh v sériové výrobě svůj nový indikátor teploty, který pro ně na míru navrhnul designer ing. Pavol Mikuláš ArtD, který pracoval pro studio Olgoj Chorchoj, navrhoval pro Škoda Auto či Prim. Výrobu zajišťuje slušovický Greiner Assistec s.r.o.

Nový indikátor teploty ukazuje snahu odlišit se od konkurence a přináší vizuálně čistý, přitom však graficky výrazný indikátor teploty, který sjednocuje produktovou řadu výrobků DZD. Dominují mu 4 vějířovitě sestavené barevné plochy ohraničené bílým rámečkem. Bílá ručička pak ukazuje přibližnou teplotu vody v ohřívači.

Proč indikátor?


Uživatelé se často mylně domnívají, že na ohřívači vody je instalován klasický teploměr, který ukazuje přesně změřenou teplotu vody, která právě vytéká z vodovodního kohoutku.

Indikátor teploty snímá přibližnou teplotu vody zhruba v jedné třetině výšky ohřívače (měřeno od horního okraje), zatímco teplá voda se do trubek vodovodního rozvodu odebírá z úplného vrchu vnitřní nádoby bojleru.

Pomocí pohybu ručičky lze snadno zjistit, jestli je voda v ohřívači ledově studená jako z vodovodního řadu (sytě modré políčko), nebo plně stačí k umytí rukou (středně modré políčko). Je-li ručička v červeném poli, můžeme například umýt mastné nádobí nebo se osprchovat, sytě červené políčko pak signalizuje, že je voda dostatečně teplá pro koupel ve vaně.

Koupí dražického bojleru se nespálíte.


DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.
logo DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.

Značka DZ Dražice, která existuje již od roku 1956, je Vaší zárukou kvality, výkonu a hodnoty ohřívače vody. Základem filosofie společnosti DZ Dražice je spokojenost zákazníků s našimi ohřívači vody. Právě tato spokojenost patří mezi hlavní důvody věrnosti ...