Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém Ekoplastik PPR - rozšíření sortimentu

Stejně jako minulý rok jsme i pro letošní rok připravili některé novinky v systému Ekoplastik PPR. Trubky a tvarovky tohoto systému tvoří jednotný celek v průměrech od 16 mm do 110 mm. Ekoplastik PPR zahrnuje celý sortiment trubek a tvarovek, tím je zaručena kvalita jednotlivých výrobků i celého systému.

Sortiment tvarovek se snažíme neustále rozšiřovat (už jen proto, že standardním dotazem na školeních a výstavách bývá " tak co máte nového?") a také co nejvíce využíváme podněty instalatérů, jejich zkušenosti z praxe o tom, co jim v našem sortimentu schází.

Takto jsme doplnili oboustranně redukované T kusy o dimenze 32/20/25 a 32/25/25 (vstup/výstup/odbočka) a T kusy s kovovým závitem 32x 3/4", 32x1".

   

Sortiment přechodek s převlečenou maticí je nyní doplněn rozměrem 25x3/4".

Tvarovka OBLOUK patří k novým tvarovkám, začali jsme ji vyrábět v průměru 20 mm a nyní přidáváme průměr 25 mm. Tato tvarovka má výhodu, že oproti klasickému kolenu 90 ° má mnohem menší ztráty třením. Také ji lze použít v případě křížení tras potrubí.

 
Ukázka použití oblouku jako křížení

Také se objevila poptávka po kulových kohoutech s výpustným ventilkem. Tomuto požadavku ale vyhovět nechceme - konstrukce, kdy je výpustný ventilek zabudován do tvarovky kulového ventilu je zcela nevhodná. Ventilek je nutné do tvarovky našroubovat navrtaným otvorem, není tedy zalisovaný v plastu, což zejména při použití na teplé vodě představuje problémy s těsností. Způsob výroby ani neumožňuje současné zastříknutí kulového kohoutu a výpustného ventilku v jedné formě. Nabízíme řešení, kdy je výpustný ventilek samostatnou tvarovkou, je možné libovolné natočení a konstrukce tvarovky vylučuje jakékoli netěsnosti.


Kombinace kulového ventilu s výpustným ventilkem

Pevně věříme, že rozšířením nabídky pro tento rok ulehčíme vaši práci a těšíme se na další podněty! Další informace naleznete v Katalogu systému Ekoplastik PPR, na webových stránkách www.wavin.cz nebo u prodejců systému Ekoplastik PPR ve vaší lokalitě.


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...