Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový kompozitní odvodňovací poklop ECO 40 pro snížení hluku na komunikacích

RONN Water Management rozšiřuje svůj systém pro odvodnění pozemních komunikací o nový kompozitní a uzamykatelný poklop ECO 40 v zátěžové třídě D400 kN. Novinka je vyrobena z odolného SMC kompozitního materiálu, který má vysokou pevnost a dlouhou životnost, nekoroduje, je odolný proti mrazům a nepotřebuje údržbu. Proti litinovým poklopům má i nižší hmotnost a při pojezdu vozidel je výrazně tišší.

Společně s kompozitními rošty a žlaby MEARIN jsou ideálním řešením pro odvodnění komunikací v obytných čtvrtích a pěších zónách, ve kterých jsou požadavky na snížení hluku.

Kompozitní uzamykatelné poklopy ECO 40 v zátěžové třídě D400 kN byly vyvinuty k doplnění výrobního programu odvodnění komunikací. Jsou vybaveny těsněním a pantem a lze je otevřít jen s použitím speciálního klíče. Kompozitní poklopy jsou vhodné zejména na komunikace v obytných čtvrtích nebo na pěších zónách, protože nejen že splňují estetické požadavky, ale hlavně při pojezdu jsou tišší než litinové provedení. Protiskluzová úprava povrchu zajišťuje bezpečnost provozu a při manipulaci s víkem se ocení nižší váha.

Odolný SMC kompozitní materiál používaný na výrobu dalšího prvku odvodňovacího systému, žlabů MEARIN, se osvědčil při mnoha realizacích odvodnění komunikací. Pro svou tuhost, snadnou manipulaci, odolnost proti mrazům a solím se žlaby o světlostech 100 až 300 mm používají na veškeré zpevněné plochy s požadavkem na zatížení až E600 kN. Pro tyto vysoké zátěže se používají již litinové rošty.

Speciálně pro městskou aglomeraci byly vyvinuty také kompozitní rošty, určené pro třídy zatížení B125 a C250 kN. Mají vysokou chemickou odolnost, barevnou stálost a nejsou lákadlem pro zloděje kovů a slitin. Rošty zůstávají stále černé i po dlouholetém užívání, žádná koroze se na nich neprojevuje.

„S použitím celo-kompozitového provedení žlabu MEARIN s roštem nebo poklopu ECO 40 máme jistotu, že díky použitému materiálu bude ulice po několika letech provozu vypadat stejně jako při kolaudaci. Včetně toho, že poklopy nebo rošty časem nezmizí ve sběrných surovinách. Je to budoucnost pro život v komfortním tichu obytných čtvrtí,“ komentuje inovaci Ing. Jan Ochec, jednatel společnosti RONN Water Management.

Více informací na www.ronn.cz

Kompozitní uzamykatelný poklop ECO 40 pro zátěžovou třídu D400 kN.
Kompozitní uzamykatelný poklop ECO 40 pro zátěžovou třídu D400 kN.
Žlab MEARIN pro odvodnění komunikací s kompozitními rošty pro třídy zatížení B125 a C250 kN.
Žlab MEARIN pro odvodnění komunikací s kompozitními rošty pro třídy zatížení B125 a C250 kN.

RONN poklop pro tiché komunikace
RONN poklop pro tiché komunikace
RONN kompozitní poklop v komunikaci
RONN kompozitní poklop v komunikaci

O společnosti RONN Water Management s.r.o.

Spojením firem MEA Česká Republika s.r.o. a RONN Drain Complet s.r.o. vznikl na českém a slovenském stavebním trhu nový subjekt, který navazuje na to nejlepší z obou partnerů.
Mezinárodní společnost MEA se silným výrobním zázemím a úspěšná obchodní společnost RONN spojili své aktivity, aby navzájem využili svého potenciálu a posílily a upevnily pozici na stavebním trhu s odvodňovacími systémy. V ČR má výrobní závod u Plzně s cca 450 zaměstnanci se zaměřením na výrobu ocelových mřížkových roštů, polymerbetonových žlabů a se žárovou zinkovnou.
Strategií společnosti je realizovat projekty od zachytávání dešťových vod po předčištění a vrácení zpět přirozenou cestou do přírody. Zkušenosti, kvalita a projekční zázemí umožňuje realizovat náročné projekty v Evropě i ve světě.
www.ronn.cz

O společnosti MEA AG

Mateřská firma MEA byla založena již v roce 1886 v Aichachu (Bavorsko) a je 100% rodinnou firmou. Od roku 1999 je řízena profesionálním managementem. Celkově skupina generuje obrat ve výši cca 115 000 000 EUR a zaměstnává 700 lidí ve 12 zemích. Výrobní závody má v Německu, Francii, České Republice, Holandsku, Rumunsku a Číně. Obchodní zastoupení v mnoha zemích Evropy.
Organizace MEA je rozdělena na 4 základní divize: Odvodňovací systémy, Stavební systémy, Ocelové aplikace a Kompozitní řešení. V odvodňovacích systémech je celosvětově č. 2 na trhu s liniovým odvodněním. Divize Odvodňovacích systémů je sdružena pod společnost MEA Water Management, která poskytuje rozmanitá řešení pro odvodnění veškerých druhů ploch. Odvodňovací liniové systémy jsou dodávány z moderních závodů ve Francii a České Republice.
www.mea-group.com


Pro více informací k tiskové zprávě kontaktujte:
Ing. Ivana Duchoňová
Marketingové poradenství

E-mail: ivana.duchon@gmail.com
Tel.: +420 727 822 795
www.linkedin.com/in/duchonova


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...