Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čisté veřejné toalety? Do Česka přichází toaletní gigant Sanifair

Řetězec Sanifair, lídr v oblasti poskytování služeb veřejných toalet, přichází do České republiky. Česko se tak zařazuje po bok devíti zemí, kde již Sanifair působí. První vlaš-tovkou je projekt v OC Nový Smíchov.

„Po roce a půl příprav jsme rádi, že můžeme oficiálně otevřít náš první, řekněme spíše pre-projekt, jelikož není pro Sanifair úplně typický,“ říká René Pelánek, jednatel společnosti Sanifair CZ. Projekt v OC Nový Smíchov není totiž prozatím klasickým konceptem Sanifair. Jedná se o Finefacilities systém s dobrovolným vstupem. Zatím se setkávají především s kladnými ohlasy.


Obvyklý koncept společnosti funguje na základě drobného poplatku, který zaplatí u terminálů uživatelé toalet, přičemž Sanifair jim garantuje vysoké hygienické standardy a moderně vybavené veřejné toalety.

„Chceme se stát lídrem českého trhu v segmentu veřejných toalet tak, jako tomu je v ostatních zemích, kde aktuálně působíme. Zajímají nás frekventovaná místa jako např. vlaková či autobusová nádraží, městská centra, obchodní centra a exponované turistické lokality,“ přibližuje plány René Pelánek.

Sanifair aktuálně disponuje více než 480 zařízeními v 9 zemích světa (Německo, Rakousko, Holandsko, Španělsko, Francie, Polsko, Itálie, Turecko a Írán). Nově se chystá expandovat do Indonésie a Hongkongu.

V typickém konceptu Sanifair obvykle nesmí chybět odborně vyškolená obsluha, moderní design, speciálně vytvořené postupy čištění a dezinfekce. Společnost jako refundaci poplatku za toaletu často nabízí systém voucherů.

O Sanifair

Společnost SANIFAIR GmBH byla založena v roce 2004, jako 100% dceřiná společnost Au-tobahn Tank&Rast. Pouze v Německu má roční obrat více než 110 milionů EUR. Podle prů-zkumu z roku 2012 má 95 % spokojených zákazníků.

TÜV – certifikace: SANIFAIR je certifikovaným partnerem TÜV-Rheinland.

Vítěz ceny DVF: SANIFAIR je certifikovaný člen Deutscher Franchise Verband e.V.

Značka století: SANIFAIR je vítěz ankety "Značka století" v oblasti veřejných toalet.

 
 
Reklama