Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sanitec představil novinky od Keramagu pro rok 2013

I letos vystavoval Keramag výběr svých nejlepších a nejnovějších produktů na veletrhu koupelen ISH ve Frankfurtu. Mezi funkčními a nanejvýš designově vyladěnými koupelnami Keramag nechyběla obdivovaná série Citterio, impozantní vana Mattis, WC s Rimfree a umyvadla pro děti..

„Některé výrobky značky Keramag, které byly vystaveny letos na veletrhu ISH ve Frankfurtu, budou na náš trh uvedeny až v roce 2014. Designovou kolekci Citterio, vanu Mattis a WC modul Universal zavedeme do prodeje již letos. Technologii Rimfree, oceněnou několika významnými cenami za unikátní technologii, už máme v nabídce od loňska,“ uvádí Veronika Menšíková, marketingová manažerka společnosti Sanitec s. r. o.

Citterio

Koupelnovou sérii Citterio představenou vloni na jaře pod zastřešující prémiovou značkou Keramag Design nyní doplňuje nábytek s novou dřevěnou strukturou světlé dubové dýhy a skleněnými čelními deskami v barvě šedé taupe. Kombinace šedohnědé dubové dýhy s černými skleněnými deskami je k dostání již od začátku roku. Díky tomuto výběru mají profesionálové v oblasti koupelen k dispozici ještě rozmanitější nabídku pro splnění individuálních potřeb svých zákazníků. Na českém trhu je kompletní série v prodeji od dubna 2013. (K sérii Citterio byla vydána zvláštní TZ.)


Universal a Mattis

Prémiová značka Keramag Design představuje nové akcenty pro prestižní koupelny snů – předstěnový modul Universal a volně stojící vanu Mattis.


Universal je působivý díky perfektní souhře designu a maximální funkčnosti. Sklo na přední ploše předstěnového modulu je k dispozici v bílé, černé a šedé taupe. Čelní plochu tvoří 8mm bezpečnostní sklo, do kterého jsou v ergonomické výšce integrována tlačítka. Kartáčovaný hliníkový rám je k dispozici v přírodní barvě pro bílé sklo a v barvě Champagner pro šedou taupe a černé sklo. Nádržka má praktické splachování na 3 a 6 litrů. Skryté výškově nastavitelné nohy vyrovnají případné nerovnosti podlahy.


Velikost vany Mattis je impozantní: má rozměry 170 × 80 × 65 cm a objem 280 litrů. Mattis je vyroben z vysoce kvalitního materiálu Resin stone, který má dobrou zvukovou a tepelnou izolaci, na dotek je teplý. Úzké stěny vana jsou v protikladu k objemu. Na jedné straně tvoří hrana vany praktickou odkládací plochu. Díky použitému materiálu je 153kg vana robustní a odolná. Má ve středu umístěný odtok. Keramag ji doporučuje doplnit baterií Hansgrohe Axor Citterio.

 

Renova Nr. 1 Comprimo



Relaunch této koupelnové řady umožňuje využívat prostor v malých koupelnách ekonomičtěji. Osm nových modelů řady umyvadel Renova Nr. 1 Comprimo NEW je vhodných pro zvláště malé koupelny. Prostorově úsporné řešení nabízí i skříňka pod umyvadlo. Držák na ručník, který byl integrován do boku jednotky pod umyvadlo, je velmi funkční a nezabírá prostor navíc. Renova Nr. 1 Comprimo NEW rovněž zahrnuje zdařilé rohové řešení tvořené umyvadlem a skříňkou pod umyvadlo. Každý kousek prostoru musí být při navrhování malé koupelny využit. Na trh bude tato série uvedena na podzim letošního roku.


 

It!

Kompletní série It! ve středním cenovém segmentu atraktivně kombinuje design moderního stylu. Chladné geometrické prvky a emocionální organické formy tvoří atmosféru nadčasově moderní koupelny. Umyvadla jsou navržena tak, aby byla nanejvýš funkční a nabízela spoustu prostoru pro každodenní hygienu. WC a bidet jsou také působivě elegantní a mohou být kombinovány mnoha způsoby. Rozsáhlá řada nábytku s umyvadly v různých provedeních a exkluzivní vysokou skříňkou vytváří spoustu úložného prostoru. Dokonalou koupelnovou atmosféru podtrhuje It! lakovaným nábytkem v lesklé bílé a šedé s chromovými úchytkami. Řada It! zahrnuje odpovídající osvětlená zrcadla s LED technologií a integrovanými vypínači. Termín uvedení na trh – přelom roku 2013/2014.

Bambini

Kemarag představil inovaci série dětských koupelen pro tento rok: dvou až třímístná umyvadla pro děti školkového věku. Umyvadla Bambini jsou vyvinuta pro hravé učení nezávislé osobní hygieny a vyrobena s Varicoru. To je osvědčený, odolný, snadno udržovatelný a hygienický minerální materiál. Umyvadla zdobí originální barevné baterie. V případě tří mycích míst jsou vždy dvě místa umístěna v nižší úrovni a třetí krajní místo je umístěno výše. Menší děti tedy mohou využít nižší místo a vyšší děti vyšší místo tak, aby všechny pohodlně dosáhly na baterie i na dno umyvadla. Mezi jednotlivými výškami je zábrana, která se dá ale vysunout, a děti pak můžou sledovat, jak teče proud vody z vyšší části umyvadla do té nižší.

Rimfree

Rozhodující předností WC Rimfree je konstrukce bez skrytých dutých prostor, v nichž by se mohly tvořit usazeniny a skrýše pro nečistoty. Zde použitá inovační technika splachování splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitu. Patentovaný splachovací rozvaděč odvádí vodu symetricky do nádrže a zajišťuje optimální vedení vody, které zaručuje bezvadné splachování plochy. Rimfree lze velice snadno ošetřovat, protože ve vysoce frekventovaných oblastech odpadá obzvláště náročné čištění splachovacího kruhu. Tak se čištění obzvláště veřejně přístupných sanitárních prostor značně zjednoduší a zkrátí. Vedle WC iCon bez splachovacího kruhu, která bylo vyznamenáno čestným uznáním v soutěži Výrobek – technologie roku 2012 a pečetí kvality Plus X Award za inovaci, kvalitu, design a funkci, jsou k dostání s technologií Rimfree i WC série Keramag 4U a Renova Nr. 1.

(K Rimfree byly vydána zvláštní TZ.)

Keramag systém

Trend závěsných toalet pokračuje. To platí nejen pro nové koupelny, ale i pro přestavby – z konstrukčních důvodů bývají staré klozety nahrazovány závěsnými modely. Keramag vyvinul novou konstrukční koncepci závěsného systému. Široká škála produktů v Keramag systému zahrnuje řešení pro standardní toalety, WC pro děti a kojence, bidety, pisoáry i umyvadla. Všechny výrobky lze na závěsné systémy namontovat rychle a za rozumnou cenu.


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.