Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nerezové sanitární systémy pro sociální zázemí ubytovny StarTruck byly správnou volbou

Společnost AZP Brno je český výrobce sanitárních systémů z nerezu. Specializuje se na produkci nerezových pisoárů a pisoárových žlabů, nerezových záchodů, umyvadel, výlevek, nerezových žlabů, koupelnových odtokových žlabů, vpustí, vodovodních baterií a v neposlední řadě také sprch včetně těch zahradních. Žádanými výrobky jsou nyní také nerezová pítka nebo nerezové dveře.


Výrobky AZP Brno se vyznačují vysokou odolností proti poškození, příjemným designem, snadnou údržbou, dlouhodobě pěkným vzhledem a univerzální možností použití. Silnou stránkou společnosti je velká pružnost a operativnost v oblasti výroby nerezových sanitárních systémů. To usnadňuje komunikaci se zákazníkem a umožňuje takříkajíc „ušít“ sanitární systém budově přímo na míru.

To byl i případ ubytovny s názvem StarTruck, která je situována přímo na Česko-slovenském hraničním přechodu Hodonín – Holíč. Budova procházela komplexní rekonstrukcí a nyní je využívána jako ubytovna dálkových řidičů kamionů.

Požadavek projektantů na vybavení sanitárních prostor zde byl jasný. Veškeré zařizovací předměty, včetně umyvadel, pisoárů, toalet i sprch musí být vzhledem k náročnosti provozu provedeny z nerezu. Poměrně složitý úkol byl svěřen společnosti AZP Brno. Ta na míru vyrobila z nerezu nejen několik jedno, dvoj a troj umyvadel pro společná WC ubytovny, ale také nerezové pisoáry či toalety. Také sprchové kouty jsou vybaveny nerezovými sprchovými předstěnovými moduly AUS 3 či sprchovými žetonovými automaty ZAS 3.TV. Z nerezu jsou zhotoveny i odtokové žlábky ve sprchách. Skutečným „nerezářským bonbónkem“ je však vybavení toalety pro tělesně postižené. Ta je vybavena nerezovou toaletou, madly i umyvadlem z nerezu, přičemž umyvadlo je osazeno nerezovou stojánkovou baterií s elektronickým ovládáním.

V současné době je objekt v provozu již několik let, jeho sociální zázemí je stále plně funkční a vypadá jako nové. Potvrzuje se tak, že sázka na nerezové sanitární systémy pro tento objekt byla zcela jistě tou správnou volbou.





AZP Brno s.r.o.
logo AZP Brno s.r.o.

Výrobce nerezového (i antivandal) a bezdotykového sanitárního zařízení, senzorové baterie, automatické pisoáry, bezdotykové sprchy. Nerezové podlahové žlaby, umyvadla, dřezy, umývací žlaby, výlevky, nerezové záchody a pisoáry. Zpoplatnění vstupů, praček, ...