Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Radost stisknutím tlačítka poprvé u umyvadlové baterie

Hansgrohe Talis Select funguje čistě mechanicky díky zvlášť vyvinuté kartuši. Ta reguluje otevírání a zavírání armatury stisknutím a nastavení teploty vody otočením ovládacího knoflíku.

Řada armatur vznikla v úzké spolupráci se společností Phoenix Design, dlouholetým designovým partnerem Hansgrohe. Talis Select je k dispozici ve dvou variantách s plochým a kulatým výtokem. Obě okouzlují estetickou čistotou a harmonickým přechodem výtoku do základního tělesa. Jasná symbolika podporuje jednoduché ovládání.

Se zavedením řady Talis Select lze nyní celou koupelnu vybavit produkty Hansgrohe Select: od sprchy přes termostaty až po umyvadlové baterie. Podle přání existují umyvadlové baterie Hansgrohe Talis i ve variantách s kolíkovým nebo pákovým ovládáním.

Vodovodní baterie, vana, umyvadlo sprcha a další vybavení koupelen – o tom všem se dočtete v aktuálním tématu na ESTAV.cz. Jakými zařizovacími předměty si vybavit koupelnu a jaké jsou nové trendy designu v oblasti sanitární techniky prozradí speciální články pod tématem Zařizovací předměty pro koupelny.

Úspora vody s armaturami Talis

Řady armatur Hansgrohe Talis jsou sériově vybaveny technologií EcoSmart. Pomocí perlátoru je průtok omezen na cca pět litrů za minutu. A to bez znatelného omezení komfortu, protože pro pocit z objemu vody na pokožce je voda obohacena vzduchem. Dodatečně lze u umyvadlových baterií Talis Select komfortním a rychlým ovládáním tlačítka Select proud vody jednoduše přerušit, a tím spořit vodu. Armatury Talis existují i jako CoolStart modely: při středové poloze ovládání teče výlučně studená voda. Pro průtok teplé vody se musí páka cíleně otočit doleva. Díky této technologii již není potrubní systém zbytečně plněn teplou vodou a průtokový ohřívač nebo cirkulační čerpadla se nemusí extra spouštět.

Souhra keramiky a armatury

Aby keramika a armatura harmonizovaly nejen vzhledově, ale i zcela prakticky při denním, individuálním použití, jsou armatury Talis k dispozici pro různá umyvadla v různých výškách. Z rozsáhlé palety si svou osobní komfortní zónu najde každý uživatel. Výrobce koupelnového a sanitárního vybavení ze Schwarzwaldu podrobil všechny varianty umyvadel testu Hansgrohe ComfortZone a kombinoval s mnoha keramickými výrobky vedoucích výrobců.
Za téměř reálných podmínek bylo pak vždy na zkušebním zařízení prověřeno odstřikování při různém tlaku v potrubí, při mytí rukou a komfortní prostor mezi armaturou a umyvadlem.


Hansgrohe CS s.r.o.
logo Hansgrohe CS s.r.o.

Vysoce kvalitní vybavení do koupelen a kuchyní od značek hansgrohe a Axor. Nadčasový design a nejmodernější technologie pro umyvadlové, sprchové, vanové a kuchyňské baterie, sprchy a sprchové doplňky. Nechejte se inspirovat a podpořit trendy a kreativními ...