Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ACO otevřelo nové logistické centrum v Přibyslavi

Nová logistická hala má 4 000 m2 skladovacích prostor. S navazujícími provozy a infrastrukturou vč. produktů ACO stála 170 milionů Kč. ACO od r. 1946 dodnes zůstalo rodinnou firmou a je světovým lídrem v oblasti odvodňovací techniky.

ACO otevřelo nové logistické centrum v Přibyslavi, foto redakce
ACO otevřelo nové logistické centrum v Přibyslavi, foto redakce

Nové logistické centrum, slavnostně otevřené 13. května ve společnosti ACO Přibyslav, představuje investici ve výši 170 milionů Kč. Umožní zrychlit dodávky do celého světa a zároveň vytvořit nové zázemí pro zaměstnance.

„Ve snaze o neustálé zlepšování, inovaci a vysokou efektivitu ve výrobě postupně zavádíme automatizaci a robotizaci a v průběhu let investujeme do nejnovějších výrobních technologií. V roce 2017 a 2018 jsme investovali téměř 12 milionů euro do dalšího rozvoje ACO v ČR, což svědčí o velké důvěře, ale také závazku vůči majiteli ACO. Připraven je plán rozvoje areálu v Přibyslavi v dalších 10 letech. První z velkých investic byla v loňském roce dostavba haly Nerez,“ zmiňuje ředitel výrobního závodu Petr Mátl.

Nové logistické centrum zrychlí dodávky do celého světa

Nové logistické centrum zrychlí dodávky do celého světa a ACO zde navíc získá nové zázemí pro své zaměstnance. V nové logistické hale vzniklo 4 000 m2 skladovacích prostor, 8 tisíc paletových míst a 200 šatnových míst pro zaměstnance, včetně toalet a sprch. Nově vzniklou část areálu doplní 7 000 m2 komunikací.







ACO otevřelo nové logistické centrum v Přibyslavi

Ve více než 170miliónové investici je zahrnuta nejenom výstavba nové haly, ale také nová vrátnice, infrastruktura pro další rozvoj areálu, samočinné hasicí zařízení a mnoho dalšího. Do stavebního projektu samozřejmě byly zahrnuty produkty ACO, jako jsou polymerbetonové žlaby, nerezové trubky a podzemní odlučovače z ACO Tábor. Projekt haly od firmy BOOS plan, a. s., byl schválen na konci roku 2017. První práce pak započaly v červnu 2018.

Historie ACO

V roce 1780 se námořní kapitán Otto Friedrich Ahlmann pustil do podnikání na pevnině. To se ukázalo jako skvělý tah: jeho synové a vnuci se stali bankéři a majiteli velkého skandinávského podniku pro zpracování železa. Obchodní činnost rodiny Ahlmannů se brzy zaměřila na slévárnu Carlshütte v Büdelsdorfu, vybudovanou v roce 1827. Tato slévárna byla vůbec prvním průmyslovým podnikem se sídlem ve Šlesvicku-Holštýnsku.

O století později, v roce 1937, přebrala po smrti svého manžela Julia vedení slévárny Käte Ahlmann (1890–1963). Přes všechny problémy vedla společnost k růstu a stala se jednou z nejslavnějších byznysmenek své doby. Mezi mnoho jejích úspěchů patří i to, že byla jednou ze zakládajících členek a první prezidentka Asociace německých podnikatelek (VdU).

V roce 1946 založil Josef-Severin Ahlmann (1924-2006) na místě původní slévárny Carlshütte novou společnost ACO. Nejmladší syn Julia a Kate Ahlmannových přišel na nápad vyrábět konkrétní konstrukční prvky. V šedesátých letech v továrně spustili výrobu prvních odvodňovacích kanálů a v sedmdesátých letech se na trhu objevily inovativní polymerbetonové žlaby ACO Drain®. V tomto období se ACO rozrostlo a expandovalo na další trhy. Na začátku roku 1980 postupně předal Severin Ahlmann otěže svému synovci Hans-Juliu Ahlmannovi, pod jehož vizionářským vedením zažila skupina ACO významný růst a světovou expanzi. Dodnes však zůstala rodinnou firmou.




Více než 5 000 zaměstnanců a více než 40 zemí, přesto je ACO dodnes rodinnou firmou, zdroj ACO

Fakta a čísla o skupině ACO

Skupina ACO je světovým lídrem v oblasti odvodňovací techniky. Změny klimatu pro ni znamenají výzvu, jak účinně reagovat a pracovat s novým prostředím. Díky jednotnému přístupu je ACO zkratkou pro profesionální, efektivní čištění, kontrolované vypouštění a opětovné využití vody. Mezi její produkty patří odvodňovací kanály a kanalizace, separátory oleje a mastnoty, systémy zpětného toku, čerpadla, tlaková vodotěsná sklepní okna a světelné šachty.

Rodinný podnik se sídlem v Rendsburgu/Büdelsdorfu v Německu byl založen v roce 1946 na pozemku slévárny Carlshütte jako první průmyslový podnik v oblasti Šlesvicka-Holštýnska, který má dodnes ve zdejším regionu silné kořeny. Největší silou skupiny ACO je inovace, která spočívá v intenzivním výzkumu a vývoji a technických znalostech zpracování polymerbetonu, plastu, litiny, nerezové oceli a železobetonu. Pobočky ACO fungují ve více než 40 zemích světa a provozují 30 výrobních závodů na všech světových kontinentech. S více než 5 000 zaměstnanci dosáhla společnost obratu 775 milionů eur.

Skupina ACO ve zkratce

  • V roce 1946 Josef-Severin Ahlmann založil společnost ACO
  • Přes 5 000 zaměstnanců ve více než 40 zemích (Evropa, Amerika, Asie, Austrálie, Afrika)
  • 30 výrobních závodů v 15 zemích
  • Obrat 775 milionů EUR v roce 2018

ACO a region

Podnikáme na Vysočině, v oblasti s krásnou přírodou a dobrým stavem ovzduší. Většina našich zaměstnanců je s regionem pevně spojená bydlištěm v blízkém okolí, kde žijí se svými rodinami. I proto je cílem ACO Industries být dobrým sousedem s odpovědným přístupem k okolí a životnímu prostředí. Zároveň se snažíme podpořit alespoň některé sportovní, společenské a sociální aktivity.




Cílem ACO Industries je být dobrým sousedem s odpovědným přístupem k okolí a životnímu prostředí, vlevo vystavená socha „Myslitel“ od Davida Černého, zdroj ACO, zdroj ACO

ACO Stavební prvky spol. s r.o.
logo ACO Stavební prvky spol. s r.o.

Jako lídr na trhu hospodaření s dešťovou vodou a čištěním odpadních vod nabízí společnost ACO vždy řešení této problematiky. Kromě toho podporujeme také projekty v oblasti odvodňování zpevněných ploch a také dodávky stavebních prvků pro pozemní ...