Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Multiplex Trio E se dvěma novými variantami

Elektronika v koupelně má usnadňovat život a současně také vyhovovat individuálním požadavkům uživatele. To je dost důvodů pro to, aby společnost Viega rozšířila úspěšnou elektronickou vanovou soupravu Multiplex Trio E o další dvě varianty - E2 a E3.

Také ony spojují intuitivní a pohodlné ovládání s vynikajícím designem a navíc nabízejí dva samostatné ovládací prvky. Teplotu a výšku hladiny lze přitom nastavit individuálně pro jakoukoli příležitost koupání. Tyto hodnoty je možné uložit a pomocí funkce paměti kdykoli opět vyvolat. Celková koncepce, která byla navržena ve spolupráci s designérskou společností Artefakt Industriekultur v Darmstadtu, opět přesvědčila odbornou veřejnost a ve variantě Multiplex Trio E3 obdržela významné ocenění „Design Plus powered by ISH“.

Dva ovládací prvky

U obou nových verzí si uživatel intuitivně a přirozeně volí pomocí dvou ovládacích prvků své oblíbené nastavení. Požadovanou teplotu a také povel „spustit vodu“ lze u varianty Multiplex Trio E2 zvolit jedním ovládacím prvkem. Druhý prvek slouží pro nastavování přítokového množství a pro přepínání na ruční sprchu. Aktuální hodnoty zobrazují světelné kroužky pomocí barvy nebo intenzity světla. Pokud uživatel nastavil hodnoty do předvolby, kontrolují elektronicky řízené vanové soupravy stav vody i její teplotu. Jakmile bylo dosaženo požadované hladiny vody, přítok se automaticky zastaví. Vanu již není nutné během plnění sledovat.

Varianta Multiplex Trio E3 pokročila ve svém technickém vývoji ještě o krok dále a jeden z jejích ovládacích prvků je tak vybaven displejem. Tento displej zobrazuje aktuální teplotu vody a mírným stiskem si na něm lze vyvolat uživatelskou nabídku, která nabízí všechny ostatní funkce, které se týkají ovládání plnění vany. Redukovaná forma se přitom úmyslně zaměřuje na kvalitu nové digitální technologie a navazuje na známé stylové prvky.

Obě vanové soupravy poskytují bezpečnou ochranu proti opaření a z tohoto důvodu jsou vybaveny i teplotní pojistkou. Ten, kdo tedy potřebuje vodu teplejší než 38 ºC, musí vědomě otáčet ovládacím prvkem ve směru pohybu hodinových ručiček. Přitom platí: jedno otočení zvýší teplotu pouze o dva stupně.

Ekologická kvalita

Špičkovou vlastností soupravy Multiplex Trio E3 je takzvaná statistická funkce, která například ukazuje, kolik se za určité období spotřebovalo vody. V kombinaci s omezením přítoku vody tak lze snadno ušetřit několik stovek korun. Individuální a vždy znovu zvolitelná přednastavení navíc ušetří často zdlouhavé míchání teploty a opakované regulace vody k tomu, aby nebyla ve finále ani příliš studená ani horká.

Všechny varianty Multiplex Trio E lze instalovat na okraj vany nebo pomocí rozšiřovací sady dle vlastního výběru na stěnu. Vlastní elektronika je přitom skrytá pod vanou nebo za obkladem. Jsou kombinovatelné se všemi ručními a také elektronickými soupravami přítoku, odtoku a přepadu sérií Multiplex a Rotaplex.

Foto: Multiplex Trio E2

Foto: Multiplex Trio E2 je jeden ze dvou nových přírůstků do rodiny elektronicky řízených vanových souprav společnosti Viega.
Prostřednictvím dvou samostatných ovládacích prvků se nyní nastavuje teplota a výška naplnění, které je možné podle potřeby uložit a pomocí funkce paměti je kdykoli opět vyvolat. Vše je přesně a spolehlivě řízeno „neviditelnou“ elektronikou. Řešení s vysokou tvůrčí invencí a součastně decentním výstupem určeným pro okraj vany nebo pro zabudování do stěny. (Fotografie: Viega)

 
Foto: Multiplex Trio E3

Foto: Digitální technika dokonalého tvaru: Multiplex Trio E3 spojuje intuitivně ovládanou digitální technologii s elektronicky řízeným plněním vany. Na displeji může uživatel sledovat aktuální teplotu vody a lehkým stiskem si zobrazit uživatelskou nabídku. Redukovaná forma poskytuje absolutní svobodu při přípravě koupele a maximální pohodlí při obsluze. Inovativní technologie v kombinaci s čistým designem – výsledkem je ocenění „Design Plus powered by ISH“. (Fotografie: Viega)

 

Design Plus powered by ISH

Trvanlivost, vynikající forma a funkčnost – těmito vlastnostmi se vyznačuje 33 výrobků, které byly na ISH ve Frankfurtu nad Mohanem vyznamenány cenou „Design Plus powered by ISH“. Celkově se v soutěži vystavovatelů na špičkovém světovém veletrhu moderního designu koupelen, dlouhodobých sanitárních řešení a ekologické technologie budov představilo 145 společností s 254 výrobky. 20 oceněných výrobků pochází z oblasti ISH voda a 13 z oblasti ISH energie. Pro hodnocení byla vedle technologické, ekologické a estetické kvality rozhodující i kritéria výběru materiálu, užitné hodnoty a celkové koncepce. Ocenění „Design Plus powered by ISH“ uděluje veletrh ve Frankfurtu ve spolupráci s Radou pro design.

O firmě

Firma Viega GmbH & Co. KG, Attendorn, Vestfálsko (SRN), se od svého založení v roce 1899 stala globálně působící společností. V současnosti je společnost Viega s 3 000 zaměstnanci po celém světě jedním z předních výrobců instalační techniky. Sortiment zahrnuje více než 16 000 výrobků, které jsou vyráběny v továrnách v Attendorn-Ennest/Vestfálsko (SRN), Lennestadt-Elspe/Vetsfálsko (SRN), Großheringen/Durynsko (SRN), Niederwinkling/Bavorsko (SRN) a McPherson/Kansas (USA). Kromě potrubních systémů společnost Viega vyrábí předstěnové a odvodňovací systémy. Výrobky se používají v technickém vybavení budov, rovněž v průmyslových zařízeních a při stavbě lodí.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.