Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PODCAST: Čerpadla a čerpací systémy hýbou vodním hospodářstvím

Rostoucí urbanizace, nedostupnost zdrojů a změna klimatu výrazně ovlivňují požadavky na vodní hospodářství a je tedy stále větší potřeba zajistit efektivní, udržitelnou a spolehlivou vodní infrastrukturu nejen pro rostoucí města, ale i pro odlehlé a řídce obydlené regiony.

Poslechněte si podcast:
Více zajímavých podcastů na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Vše, co obecně souvisí s vodou, vodním hospodářstvím a bojem se suchem, je velké téma pro výrobce čerpadel a čerpacích systémů Wilo. Jeden z velmi zajímavých zahraničních projektů, jehož jsou dodavatelem, je projekt Toshka v Egyptě, který je součástí strategie „Egypt Vision 2030“. Cílem je zvýšit ornou plochu země na 25 % a snížit tím závislost na dovozu potravin ze zahraničí. Wilo zde dodalo 300 výkonných čerpadel s dělenou radiální skříní, která pomohou každý den z Nilu odčerpat takové množství vody, které se rovná 600 olympijským bazénům, a tím zavlažovat ornou půdu.

Na tuzemské úrovni se pak věnují renovacím a navyšováním kapacit čistíren odpadních vod. Čistírny jsou většinou zastaralé, zaostávají za nejnovějšími standardy a často kapacitně nevyhovují rozrůstajícím se městům či obcím ležícím blízko velkých měst.

O megatrendech a vodním řešení, které je Wilo schopno dodat pro domácnosti až po velké čistírny odpadních vod, hovořil Jan Matějovský, obchodní a marketingový ředitel Wilo CS.





 
 
Reklama