Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dálniční obchvat u Prešova s kompozity MEA

Na konci října 2021 byl slavnostně otevřen nový jihozápadní dálniční obchvat D1 u Prešova na Slovensku. Na této trase jsou také instalovány stovky metrů kompozitních konstrukcí na zábradlích, roštech, poklopech nebo zakrytí zrcadel mostů.


Na konci října 2021 byl slavnostně otevřen nový jihozápadní dálniční obchvat D1 u Prešova na Slovensku. Dálniční úsek je dlouhý cca 8 km, na trase je 18 mostů, dvojtubusový tunel Prešov s délkou přes 2 km, 19 větví křižovatek a 6 km protihlukových stěn. Náročnost stavby byla ještě podtržena pyrotechnickým průzkumem s nálezy bomb, granátů a min z 2. světové války a také s objevem cca 360 archeologických objektů a 23 000 nálezů.

Na této trase jsou také instalovány stovky metrů kompozitních konstrukcí na zábradlích, roštech, poklopech nebo zakrytí zrcadel mostů. Slovenská Národní dálniční společnost uvádí ve svých standardizovaných požadavcích specifikace těchto konstrukcí s nároky na velmi dlouhou životnost a odolnost proti korozi. To kompozitní konstrukce, které dodává společnost MEA Water Management, splňují. Kompozitní materiál je velmi pevný, lehký a navíc i s protiskluzovou úpravou.

Video o možnostech kompozitních konstrukcí:

Více o kompozitních konstrukcí MEA pro dopravní stavby:
https://www.mea-odvodneni.cz/dopravni-stavby/kategorie/154


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...