Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wilo-Stratos MAXO: Nová éra v technologii čerpací techniky

Dortmundský výrobce nalezl odpovědi na otázky budoucnosti již dnes: uvedením čerpadla Wilo-Stratos MAXO doložil svou snahu být průkopníkem v odvětví výroby čerpací techniky. Nástupce typu Wilo-Stratos nastavuje nové standardy v oblasti účinnosti systému, uživatelského přístupu a zároveň demonstruje vedoucí pozici značky Wilo v oblasti inovací. Nový přesvědčivý design vysoce účinného čerpadla získal ocenění „Design Plus“ na veletrhu ISH 2017 ve Frankfurtu nad Mohanem.

Wilo-Stratos MAXO – první smart čerpadlo na světě
Wilo-Stratos MAXO – první smart čerpadlo na světě

Nové čerpadlo Wilo-Stratos MAXO pro oběhové systémy a cirkulaci teplé pitné vody ve velkých budovách stanoví nové standardy energetické účinnosti - rozsáhlé studie a rozhovory se zákazníky v rané fázi umožnily výrobci vyvinout čerpadlo, které je přizpůsobeno požadavkům zákazníka. „Náš Stratos MAXO je první inteligentní čerpadlo na světě. S perfektně optimalizovanými a inovativními funkcemi úspory energie, jako je Multi-Flow, No-Flow Stop a velmi dobrý index účinnosti EEI ≤ 0,19 až ≤ 0,17 (závislý na modelu) Stratos MAXO stanovuje nové tržní standardy z hlediska energetické účinnosti systému", vysvětluje produktový manažer Wilo Michael Dieckmann. Multi-Flow je nová funkce pro úsporu energie, která umožňuje čerpadlu přizpůsobit svůj výkon přesnému požadavku dalších připojených čerpadel v systému. Další propracované řídicí funkce jsou velmi uživatelsky příjemné a umožňují energeticky úsporný režim.

Podívejte se na video z webináře na téma Stratos MAXO první SMART čerpadlo na světě

Například Wilo-Stratos MAXO může automaticky přizpůsobit svůj výstup různým systémovým požadavkům pomocí funkce Dynamic Adapt plus bez nastavení cílové hodnoty. Díky vysokému stupni konektivity je Wilo-Stratos MAXO mimořádně flexibilním řešením, pokud jde o integraci do široké škály aplikací, vysvětluje pan Dieckmann: „Analogová a digitální rozhraní, která jsou u běžných čerpadel stále jen volitelnou funkcí, která je k dispozici pouze prostřednictvím modulů IF například pro typy Stratos, bude nyní standardem pro Wilo-Stratos MAXO. Nejnovější komunikační rozhraní (Bluetooth) umožňuje jeho použití v přímém spojení s mobilními zařízeními, zatímco „Wilo Net“ nabízí nové standardní rozhraní pro připojení mezi produkty Wilo, tj. pro ovládání více čerpadel – to jsou funkce, díky nimž je Stratos MAXO jedním z nejlepších. Na trhu jsou k dispozici další moduly CIF, které umožňují bezproblémovou integraci do světa sběrnicových systémů. Čerpadlo bude provozováno a konfigurováno pomocí aplikace vyvinuté na zakázku, jež dokáže načíst data čerpadla a použít je k optimalizaci systému.“

Smart technologie pro komplexní komunikaci

Od integrace v automatizaci budov až po řízení mobilní aplikací zajišťuje Wilo komplexní komunikační schopnosti s inteligentními a Smart technologiemi - to samozřejmě platí i pro Wilo-Stratos MAXO. S pomocí nejnovější verze mobilní aplikace Wilo-Assistant poskytuje Wilo do smartphonů a tabletů celou škálu vysoce účinné technologie čerpadel. Nový design a intuitivní ovládání aplikace se stále více stává každodenní pomůckou obchodníkům, projektantům a instalatérům při jejich práci. Nové funkce a komplexní řešení rozšiřují nabídku funkcí, které dříve nabízela předchozí verze Wilo-Assistant. Provozní bod a centrální provozní stavy lze vyvolat a sledovat v reálném čase. Aplikace také poskytuje podporu předem, např. během projektování a výběru čerpadel, v procesu instalace a uvádění do provozu a následně během provozu s funkcí dálkového ovládání a dálkové údržby.

Perfektní konektivita, snadná konfigurace

Asistent nastavení s naváděním aplikací nabízí intuitivní ovládání a vynikající uživatelskou přívětivost. Zelený knoflík je nový prvek čerpadla Wilo-Stratos MAXO: „Nová technologie zeleného knoflíku je nástupcem našeho červeného tlačítka a kombinuje osvědčené ovládání s novými a optimalizovanými funkcemi. To vytváří zcela novou dimenzi uživatelského komfortu. Bylo také důležité, aby instalace čerpadla byla mnohem jednodušší", dodává produktový manažer. „Nový rozměr displeje má nyní jasnější uspořádání a nabízí více prostoru. Elektrické připojení je řešeno přes optimalizovaný Wilo-konektor. To znamená, že pro základní zapojení čerpadla nemusí být demontována žádná z jeho částí.“

Funkce měření množství tepla je další výhodou systému Wilo-Stratos MAXO - nyní může přepínat mezi režimem vytápění a chlazení, aby bylo možné oddělit měření chladicích veličin. Nové režimy řízení zajišťují flexibilní a dokonalé přizpůsobení pro všechny aplikace - funkce stálé cílové teploty nebo konstantní diferenční teploty ještě více zvyšují účinnost čerpadla a celého systému. Regulace teploty oběhového čerpadla také pomáhá předcházet růstu legionel v potrubí pitné vody. Stratos MAXO-Z je také ideální pro specifické hygienické požadavky, protože automaticky rozpoznává prováděný program tepelné dezinfekce a podporuje opláchnutí potrubí zvýšením jeho výkonu na maximum. Wilo-Stratos MAXO je k dispozici jako jednoduché nebo zdvojené čerpadlo a v provedení Wilo-Stratos MAXO-Z pro zásobování pitnou vodou.

Cena Design Plus

Při světové premiéře Wilo-Stratos MAXO v roce 2017 na předním světovém veletrhu ISH ve Frankfurtu nad Mohanem získalo čerpadlo ocenění „Design Plus powered by ISH“. Tato cena je symbolem značky kvality pro výrobky, které se vyznačují šetrností k životnímu prostředí, inovativním designem a účinnou technologií.

pro vice informací navštivte stránku: www.wilo.com, www.wilo.cz, www.wilo.sk
Facebook: facebook.com/WiloGroup, facebook.com/wilocs


WILO CS, s. r. o.
logo WILO CS, s. r. o.

Čerpadla a čerpací technika pro technická zařízení budov, průmysl a komunální oblast. Kompletní sortiment včetně integrované a externí regulace a dalšího příslušenství. Čerpadla oběhová na topení, chlazení a klimatizaci, cirkulační na TV.