Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavební veletrhy Brno hlásí nárůst počtu vystavovatelů

Na Stavebních veletrzích Brno, které se konají od středy 20. do soboty 23. dubna 2016, představí nové technologie a technická řešení vystavovatelé ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov.

Logo Stavební veletrhy Brno 2016

„Jsem velmi rád, že po několika nelehkých letech můžeme pro rok 2016 již nyní hlásit meziroční nárůst počtu přihlášených firem o 28 % k datu 10. ledna. Za touto pozitivní skutečností stojí jak lepšící se ekonomická situace ve stavebnictví, tak i nové cenové podmínky, které se v roce 2015 osvědčily a teď lákají další nové vystavovatele. Nesmím opomenout ani návrat firem, které se na veletrhu v posledních dvou letech neprezentovaly,“ řekl Ing. Radim Tichý, ředitel Stavebních veletrhů Brno.

Novinky vystavovatelů, ale i lákavý doprovodný program

Návštěvou veletrhů tak získáte přehled jak o novinkách v jednotlivých oborech stavebnictví, tak i aktuální odborné informace z doprovodného programu. Ten se bude věnovat mnoha zajímavým tématům, z nich můžeme jmenovat seminář BIM v praxi nebo problematiku dotačních titulů – a to jak zaměřených na energeticky úsporné stavění a rekonstrukce, tak i například kotlíkové dotace. Chybět nebude ani problematika zásobování vodou pro byty, domy a zahrady.




Voda – sucho: velké téma nejenom veletrhu

ČKAIT a Veletrhy Brno připravují zahajovací konferenci, která se zaměří na hospodaření s vodou – realizaci opatření, která mohou eliminovat extrémní výkyvy počasí – povodně nebo sucha. Jednotlivá témata představí zástupci ministerstev, povodí, kompetentních úřadů a vysokých škol. Chybět nebudou ani praktické ukázky protipovodňových opatření ve speciálním bazénu před pavilonem Z. Zahajovací konference je Inženýrským dnem ČKAIT & ČSSI, který přináší jedinečnou možnost setkání zástupců inženýrské obce z různých oblastí výstavby a investiční činnosti.

Doprovodný program pod taktovkou CTI ČR

V roce 2016 se pod patronací Cechu topenářů a instalatérů konat již druhým rokem sdružená prezentace cechů. Zúčastněné cechy mají možnost prezentovat jak své odborné znalosti a dovednosti, tak i poskytovat cenné odborné rady návštěvníkům. Nebude chybět ani tradiční celostátní kolo soutěže – SOD „UČEŇ INSTALATÉR 2016“ nebo přednášky na aktuální zajímavá odborná témata v doprovodném programu.

Jak správně zvolit vhodné osvětlení do domácnosti II.

První ročník tohoto atraktivního projektu, který radil s výběrem vhodného osvětlení do domácnosti, byl zajímavý pro drtivou většinu návštěvníků. V roce 2016 dojde z důvodu jeho rozšíření o nové místnosti, audiovizuální techniku, řídicí systémy a další atraktivní témata k jeho přesunu do samostatného pavilonu M s rozlohou přes 300 metrů čtverečních. Letošní novinkou je například problematika vlivu osvětlení na podání barev, optimální osvětlení koupelny nebo tzv. chytré osvětlení v obývacím pokoji. Návštěvníci si opět budou moci vše v reálných podmínkách vyzkoušet a využít bezplatného poradenského servisu. Partnery projektu jsou společnosti ABB, OSRAM Česká republika, Pražská energetika, Studio Jasyko a Veletrhy Brno. Mediálními partnery akce jsou rádio IMPULS a deník Právo.

Neodkládejte přihlášení na veletrh

Neváhejte a přihlaste se na Stavební veletrhy co nejdříve. I v letošním roce pokračujeme v osvědčeném modelu systému výběru plochy, kdy cena plochy závisí na vaší volbě umístění výstavního stánku v pavilonu. Dřívější přihlášení na veletrh tedy přináší větší možnost výběru plochy. Co se týká cenových podmínek, pak cena volné plochy je stanovena na 1 035 Kč/m2, cena kryté plochy se pohybuje dle vybrané zóny v pavilonu od 1 380 Kč/m2.

Veletrh PTÁČEK při Stavebních veletrzích Brno

I v roce 2016 se souběžně se Stavebními veletrhy Brno uskuteční v pavilonu V i Veletrh PTÁČEK společnosti PTÁČEK – velkoobchod, který bude zpřístupněn široké veřejnosti v pátek 22. a v sobotu 23. dubna. V rámci této akce představí společnost PTÁČEK – velkoobchod, a. s. svoji nabídku výrobků více než 130 dodavatelů z oboru topení – plyn – voda – sanita – inženýrské sítě.

Více informací naleznete na www.bvv.cz/svb


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...