Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pro záchyt dešťové vody jsou ideální betonové nádrže

Zvažujete možnosti, jak zadržet a uchovávat dešťovku? A hledáte řešení, které je ekologické i ekonomické a nabízí maximální odolnost a vysokou životnost? Vše splňují betonové nádrže BEST.

Stav životního prostředí nás vede k tomu, abychom více mysleli na udržitelnost. Tento trend je podporován i legislativou, která mj. klade důraz na zadržování dešťové vody přímo na pozemku. Od r. 2021 je u novostaveb dokonce povinné.

Dešťovka je nepostradatelným zdrojem se širokým využitím v zahradách i domácnostech. Nejčastěji se k jejímu záchytu využívají podzemní nádrže a jímky, které objemově odpovídají rozměrům pozemku a potřebám uživatelů. Obvykle jsou vyrobené z plastu nebo betonu.

Plastové jímky mají nižší hmotnost a jejich instalace se tím pádem může zdát snazší. Ale většinou tomu tak není, protože vyžadují zbudování pevného základu. Ve srovnání s betonovými mají nižší životnost, omezenou pevnost a jsou náchylné k poškození. Instalace betonových nádrží naopak může působit náročněji kvůli vyšší hmotnosti a nutnosti použít jeřáb. Vhledem k celkové výstavbě domu ji však můžeme vhodně zkombinovat s dalšími pracemi.

Pokud se rozhodnete pro betonovou nádrž BEST, získáte naprosto spolehlivé a trvalé řešení záchytu dešťové vody. Její životnost je téměř neomezená a konstrukce odolá tlaku zeminy i spodním vodám. Díky tomu se může umístit i do míst, která jsou zatěžována dopravou. Je plně vodotěsná a tím je zajištěna absolutní nezávadnost vody.

Nádrže BEST jsou navíc variabilní a lze je přizpůsobit konkrétním potřebám. S různými průměry a stavebními výškami poskytují široké možnosti pro ukládání dešťové vody. V součtu nákladů a všech užitných vlastností jsou perfektní volbou.

Více informací


BEST, a.s.
logo BEST, a.s.

BEST, a.s. je jednou z největších firem na výrobu betonových stavebních prvků ve střední Evropě. Dnes BEST, a.s. vlastní 8 výrobních a prodejních areálů s 35 továrnami ve všech regionech Čech i Moravy.

 
 
Reklama