Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Šachtová dna BEST PRIMUSS - kanalizační systém budoucnosti

Šachtová dna k pevnému a přesnému připojení potrubí do vstupu kanalizační šachty vyrábí společnost BEST již více než deset let v závodech Mohelnice a Lučice unikátní technologií Prinzing - Primuss.

Při výrobě je dbáno na kvalitu a funkčnost výrobku, stejně jako na ekologickou stránku celého výrobního procesu. Zjemněním frakce použitého štěrku je dosaženo mnohem jemnější struktury výrobků. Ty pak snáze odolávají podmínkám, kterým jsou vystaveny. Otvory pro napojení potrubí jsou vyfrézovány s vysokou přesností a pro pevné a těsné napojení potrubí je elastomerová manžeta do vnitřního otvoru vlepena. Barevný nátěr žlabu šachtového dna pak snižuje nasákavost betonu a zvyšuje průtok odpadních vod šachtou.

Při výrobě šachtových den BEST nejsou používány jinak zcela běžné polystyrenové šablony, které velkou měrou zatěžují životní prostředí. Ekologická výroba ve společnosti BEST probíhá metodou frézování pomocí jedinečné technologie Prinzing - Primuss. Díky tomu se daří při výrobě naprosto minimalizovat emise CO2 a tím minimalizovat dopad na životní prostředí.

Připočteme-li navíc beton vyráběný pouze z přírodních surovin, výrobu bez úniku prchavých látek, konstantní náklady na suroviny a energie, rychlou výrobu a dodání a příznivou cenu, vychází nám používání šachtových den BEST jako ideální cesta pro budování kvalitních a přírodu nezatěžujících kanalizačních sítí.

Více informací


BEST, a.s.
logo BEST, a.s.

BEST, a.s. je jednou z největších firem na výrobu betonových stavebních prvků ve střední Evropě. Dnes BEST, a.s. vlastní 8 výrobních a prodejních areálů s 35 továrnami ve všech regionech Čech i Moravy.

 
 
Reklama