Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyplatí se čistička odpadních vod na chatu nebo chalupu?

Přemýšlíte, jak vyřešit odpadní vody na chatě nebo chalupě? Uvažujete o žumpě či septiku? Objevte výhody čističek vhodných do rekreačních objektů.

Likvidace odpadních vod jde moderně a ekologicky
Likvidace odpadních vod na chalupě se dá řešit několika způsoby. První možností je žumpa (jímka), kterou je ale nutné několikrát do roka vyvážet a platit za nemalé peníze za odvoz. Další alternativou jsou septiky. Voda ze septiku však není tak čistá, aby úřad povolil její vypouštění.

Kdy se čistírna odpadních vod vyplatí
Domovní ČOV nabízí účinnost při čištění až 97 %. Navíc je možné využít přečištěné vody, například pro zálivku zahrady. Z pohledu zákona jsou dokonce domácí čističky preferovaným řešením před bezodtokou jímkou.

Čistička odpadních vod dává na chalupě smysl:

●      Na chatu jezdíte pravidelně.

●      Pauzy návštěv nejsou delší jak 2 měsíce.

●      Chalupu navštěvuje více jak 1 osoba.

Unikátní čističky odpadních vod STMH vydrží bez přístupu odpadních vod několik měsíců
Čistička odpadních vod STMH je jedinou technologií na českém trhu, která pracuje na principu třístupňového čištění. Kapacita nádrže na zbytkový kal vystačí až několik let, než je potřeba jej odstranit. S řešením STHM lze tak ušetřit až 55 % spotřeby elektrické energie oproti běžným systémům. Řešení nevyžaduje prakticky žádnou údržbu a při správném používání není nutné ani pravidelně doplňovat enzymy a mikroorganismy.

Proč se čistička odpadních vod STMH hodí na chatu nebo chalupu?


Hellstein spol. s r.o.
logo Hellstein spol. s r.o.

Moderní čistírna odpadních vod STMH pro domácnost, firmy s vysokou stabilitou a účinností čištění. Bezúdržbový třístupňový systém čištění. Čistírna odpadních vod evropského výrobce s tradicí od roku 1999. Realizace řešení na klíč nebo svépomoci vždy ...

 
 
Reklama