Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bojlery s objemem 80 l - kdy a kam se hodí je instalovat

Zásobníkové ohřívače vody neboli bojlery s objemem 80 l patří k jedněm z nejvyužívanějších typů bojlerů. Pro koho se hodí a proč je 80 l právě tak akorát?

Primárním úkolem elektrického bojleru je ohřát vodu uskladněnou v zásobníku, kterou pak použijete v domácnosti. Bojlery se volí především tam, kde není rozvod vody řešen potrubím z centrálního zdroje.

80 l teplé vody pro malou domácnost, na chatu nebo chalupu
Elektrické bojlery 80 l patří k velkoobjemovým bojlerům, které dokáží ohřát takovou zásobu vody, která je ideální pro spotřebu průměrné dvoučlenné domácnosti. Hodí se například i do ubytovacích zařízení nebo na chaty a chalupy.

Řada moderních bojlerů na vodu je dnes, kromě kvalitní izolace a odolného zásobníku, opatřena řadou funkcí, které zpříjemní jejich provoz. V nabídce společnosti Wterm najdete například 80 litrové bojlery FEZ/FEZL, u kterých si můžete nastavit teplotu ohřevu vody až na 80 °C, mají termostat, který automaticky vypíná nebo zapíná ohřev vody podle nastavené teploty a jsou k dispozici jako bojlery ležaté (horizontální), které se dají umístit i pod strop nebo bojlery stojaté (vertikální).

Druhým typem jsou elektrické bojlery AQ s objemem 80 l, které jsou rovněž opatřeny termostatem s tepelnou pojistkou a možností regulace teploty ohřevu až na 65 °C. Jejich orientace je vertikální.

Zmíněné ohřívače vody na 80 l patří mezi tlakové zásobníkové ohřívače. To znamená, že vodu, kterou v nich ohřejete, můžete rozvést na více odběrných míst najednou - například k dřezům, umyvadlům, do sprch apod. Oproti tomu beztlakové ohřívače mohou ohřívat vodu vždy jen pro jedno odběrné místo (jeden dřez, jedno umyvadlo atd.).

Bojlery 80 l


Wterm, s. r. o.
logo Wterm, s. r. o.

Jsme česká značka ohřívačů vody s více než 20letou tradicí. U našich výrobků se můžete spolehnout na vysokou kvalitu, dlouhou životnost a spolehlivost. V naší nabídce najdete ohřívače pro domácnosti i komerční prostory i veškeré potřebné příslušenství.

 
 
Reklama