Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čistá voda po celý život - polyethylenové vodovodní sítě

V Evropě jsou na rozvody pitné vody kladeny vysoké požadavky z pohledu její kvality, bezpečnosti a životnosti. Proto používáme polyethylen a specializujeme se již více než 60 let na jeho spojování.

Bezchybné fungování zásobování pitnou vodou pro nás znamená v první řadě hygienickou nezávadnost vody. Vnímáme ale i další důležité faktory, které při stavbě či rekonstrukci vodovodní sítě hrají významnou roli. Mezi ně určitě patří dlouhá životnost materiálu a spojů a také jejich bezúnikovost. V neposlední řadě je také nutné sledovat i ekonomické hledisko montáže, nutných oprav apod. PE 100 je pokročilý materiál vyrobený z termoplastického polyethylenu, který není náchylný k praskání a je prakticky nerozbitný při okolních teplotách nad +5 °C. Je vhodný pro uložení v zemi díky odolnosti vůči pohybu okolí či dynamickému zatížení. Současně je teplotně odolný (-40°C až +100°C) a také odolný vůči oděru či UV záření.

Jako světový lídr v oblasti pokročilých plastových potrubních systémů se již více než 60 let specializujeme na spojovací technologii pro PE potrubí a utváříme standardy elektrosvařování. Součástí námi dodávaného systému je také inovativní PE uzavírací armatura FRIALOC pro použití v rozvodech vody, která umožňuje poprvé v historii kompletní svařený homogenní trubní systém bez přírub, bez těsnění a bez jakýchkoliv mechanických spojů.

  • ELEKTROTVAROVKY FRIALEN S ODKRYTOU TOPNOU SPIRÁLOU
  • UZAVÍRACÍ ARMATURA FRIALOC Z PE SPECIÁLNĚ VYVINUTÁ PRO VODÁRENSKÉ SÍTĚ
  • NAVRTÁVACÍ ODBOČKOVÉ VENTILY DAV S UPÍNACÍM MECHANISMEM RED SNAP
  • SVAŘOVACÍ AUTOMATY FRIAMAT 7 S OVLÁDÁNÍM MOBILNÍ APLIKACÍ FRIAMAT APP A MONTÁŽNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ

Více informací


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama