Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kolik ušetříte, když nebudete muset splachovat?

Víte, že existují toalety, které mají oproti splachovacím nečekané výhody? A nejedná se jen o sedací, lze pořídit i pisoár, který funguje bez vody. Krom úspory vody je jeho nesporným plusem to, že nezapáchá, neucpává se a údržba zabere minimum času.

V dnešní pandemické době je důsledné dodržování hygieny ještě důležitější než v klidnějších časech. Šíření bakterií a virů v prostředí toalet je problém i za běžné situace a v současnosti jeho řešení nabývá ještě vyšší důležitosti.

Jak na to?

Co tedy můžete udělat pro to, abyste hygienické podmínky výrazně zlepšili, a pomohli tak nešíření virů a bakterií? Skutečným přínosem pro vyšší hygienu jsou bezvodé toalety, které díky absenci vody nepodporují množení bakterií a virů. Na prvním místě je potřeba říci, že všechny tyto výhody přináší pouze kvalitní produkty – a unikátní bezvodý pisoár P1.1 od firmy EcoStep, mezi ně rozhodně patří.
Pisoár EcoStep je právem jedničkou na trhu – jeho patentované ventily P1 jako jediné účinně zabraňují zápachu minimálně 6 měsíců. To je oproti konkurenci výrazně více, kde životnost mnohdy dosahuje pouze jediný měsíc, případně je nutné ventily zalévat velkým množstvím vody či speciální náplně.

V čem EcoStep vyniká nad konkurencí?

Díky absenci vody se na keramickém povrchu bezvodého pisoáru nemnoží bakterie – dle provedených odborných testů je jich zde méně než v klasickém splachovacím. Hladká plocha a speciální patentovaný tvar zabraňují zasychání moči na povrchu a znečištění podlahy pod pisoárem. Zadní stěna je zkosená dovnitř, takže se moč vždy odráží do středu pisoáru, a nikde ne na uživatele nebo okolí.

Neposledním benefitem pisoáru EcoStep je absence obtěžujícího zápachu – moč sama o sobě je sterilní, teprve při reakci s vodou se začínají tvořit kal a bakterie. Právě tato reakce ve výsledku způsobuje nepříjemný zápach a ucpává odpad.
Pisoár P1.1 narozdíl od běžných zařízení nemá žádné záhyby a je vyroben ze speciální sanitární keramiky, na jejímž hladkém povrchu neulpívají žádné kapky. Díky tomu jsou i vlastní údržba a čistění toalety velmi snadné – bezvodý pisoár stačí jen ošetřit biologickým roztokem jednou denně, což zabere asi 15 sekund. I to je výrazná úspora času proti tradičním pisoárům.

Co všechno ušetříte?

To, že pisoár od EcoStepu není nutné splachovat, přináší výrazný finanční a ekologický aspekt. Při každém použití ušetříte přibližně 1,2 litru vody, navíc není vůbec potřeba používat jakákoli vonná sítka nebo jiné chemické přehlušovače zápachu. Díky tomu se výrazně sníží vaše roční náklady nejen na vodu – ale také na energie a další chemické doplňky, které by jinak bylo nutné průběžně dokupovat.

Takže pokud hledáte způsob, jak se zbavit nepříjemných zápachů z toalet, ušetřit náklady za vodu a energii, snížit ucpání odpadních trubek až o 80 % a celkově zvýšit standard a čistotu toalet, bezvodý pisoár P1.1 od EcoStep je ideální volba.

Více informací


EcoStep s.r.o.
logo EcoStep s.r.o.

EcoStep s.r.o. je výhradním distributorem a výrobcem hygienického a sanitárního zařízení a doplňků. Specializujeme se na úspory nákladů nejen na toaletách. Mezi hlavní produkty patří Bezvodý pisoár P1 a Osoušeč rukou R1 se zárukou 5 let.

 
 
Reklama