Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Obrubníkové odvodnění ulic s nulovým spádem ve městech

V letních měsících probíhala rekonstrukce a odvodnění mnoha silnic v naší republice i na Slovensku. Stále častěji projektanti i stavitelé používají systém liniového odvodnění pro vozovku i chodníky.

Z ulic je dešťová voda svedena obrubníkovým odvodněním MEA KERB a příčné odvodnění přes křižovatku vyřešeno monolitickým systémem MEA DM2000. Využití obrubníku chodníku neomezuje šíři vozovky. Voda může plynule odtékat i při nulovém podélném spádu a netvoří se kaluže. Chodci nejsou ostřikování vodou z projíždějících vozidel.

Obtížné spádové podmínky silnice v Klíčovicích na Plzeňsku také vedly k využití podélného obrubníkového odvodnění. I při malých spádech voda odtéká obrubníkem MEA KERB mimo vozovku přes systémovou vpusť do kanalizace. Odvodňovací linie není přerušena ani vjezdy a snížené prvky se vtoky umožňují plynulý průtok a snadný průjezd do bočních vjezdů. Na fotografii jsou žlaby MEA KERB před aplikací finální povrchové vrstvy vozovky (obec Cabaj-Čápor, Nitra).


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama