Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odečty vodoměrů ve změněném režimu v souvislosti s COVID-19

Společnost VodoTech, která odečítá vodoměry pro SmVaK Ostrava, se rozhodla pozastavit fyzické odečty v domácnostech a preferuje jiné formy hlášení spotřeby pitné vody.

Odečty vodoměrů, foto Kamstrup
Odečty vodoměrů, foto Kamstrup

„Z preventivních důvodů jsme se s ohledem na minimalizaci potenciálních rizik rozhodli, že naši zaměstnanci nebudou vstupovat do domácností odběratelů. Stejně jako na jaře budeme preferovat řešení, při kterém kontaktujeme odběratele telefonicky s žádostí, aby nahlásili stav vodoměru. Údaj následně zpracujeme v naší databázi. Dalšími možnostmi pro nahlášení stavu vodoměru je telefonicky na bezplatné zákaznické lince 800 292 400 nebo elektronicky na adresách nabidkasluzeb.smvak.cz a www.vodotech.cz.
Jako odpovědný zaměstnavatel musíme chránit před riziky naše zaměstnance, jejichž zdraví je pro nás prioritou. Stejně tak chceme vyjít vstříc odběratelům, kteří v současné citlivé době mohou negativně vnímat návštěvy ve svých domácnostech,“
říká ředitel společnosti VodoTech Radek Kaňok.

Zjišťování stavu vodoměrů se ve většině případů provádí čtyřikrát ročně podle schváleného harmonogramu, o němž jsou odběratelé v dané lokalitě předem informováni.

Společnost Vodotech byla založena v roce 1995 s názvem SmVaK-opravy a ověřování vodoměrů, s.r.o., jako dceřiná společnost Severomoravských vodovodů a kanalizací Ostrava. V roce 2006 se stala součástí španělské skupiny Aqualia a od této doby obě firmy úzce spolupracují jako dvě samostatné společnosti. Společnost Vodotech se zabývá komplexními vodárenskými službami.

 
 
Reklama