Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka v PP-R/PP-RCT systému INSTAPLAST

Představujeme vám novinku CARBO oxyCRP - vícevrstevné trubky s kyslíkovou bariérou.

Tento typ trubky vychází z vícevrstvých trubek CARBOCRP, které nabízíme již 4 roky. Ihned jsme začali pracovat na vývoji trubky, která si ponechává veškeré výhody – především vysokou tlakovou a teplotní odolnost a minimální délkovou roztažnost vlivem změny teploty a přidává velice důležitou vlastnost - kyslíkovou bariéru. Ta je důležitá pro prevenci citlivých částí technologických zařízení v uzavřeném okruhu topení/chlazení.

Na trhu jsou sice k dispozici trubky s kyslíkovou bariérou, ale ty jsou na bázi PP-R, nikoli PP-RCT. Materiál PP-RCT je nejmodernější typ polypropylenu zušlechtěný nukleací, která vylepšuje krystalickou strukturu statického kopolymeru PP-R. Toto vylepšení propůjčuje trubce z toho materiálu vyšší tlakovou a teplotní odolnost při zvýšení životnosti trubek. Hlavní nevýhodou stávajících trubek na trhu je, že kyslíková bariéra je tvořena chemickým povlakem EVOH, který je umístěn na povrchu trubky. Nám se však podařilo implementovat přímo do střední vrstvy, která je tvořena materiálem PP-RCT a karbonovými vlákny; speciální aditiva zajišťují funkci kyslíkové bariéry.

Výsledkem je trubka, která má vysokou tlakovou a teplotní odolnost, minimální délkovou roztažnost, kyslíkovou bariéru; trubka, která se standardně svařuje a je kompatibilní se všemi typy trubek a tvarovek ze systému PP-R Instaplast.

Trubka byla testována v ITC Zlín a AOVV udělila této trubce ocenění za inovativní výrobek.

Více informací najdete na www.pipelife.com


Pipelife Czech s.r.o.
logo Pipelife Czech s.r.o.

Společnost Pipelife Czech s.r.o. je výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů a zároveň i prodejcem systémů pro inženýrské sítě z produkce ostatních závodů Pipelife.

 
 
Reklama