Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Do boje proti vandalům!

Stadiony, sportovní haly, nádraží, stanice MHD, silniční odpočívadla, léčebny a věznice, to je krátký výčet veřejných i neveřejných prostor, kde je nutné počítat s vandalismem, s extrémním namáháním sanitárního zařízení, jako jsou toalety, pisoáry, pisoárové žlaby nebo umyvadla, a velkým vlivem okolního prostředí (teplota, vlhkost apod.).

„Zařízení jsou navržena a vyrobena tak, aby byla odolná proti nešetrnému zacházení, ale současně splňovala vysoké nároky na hygienu a bezpečnost provozu,“ říká Pavel Rybka, spolumajitel společnosti SANELA, českého výrobce sanitární techniky. Preferovaným materiálem je nerezová ocel, protože dalším důležitým požadavkem je nutnost chemické i mechanické odolnosti se snadnou údržbou. „Volbou síly materiálu a tvarem lze významně ovlivnit výsledné mechanické vlastnosti produktu,“ dodává Pavel Rybka. Firma má produktovou antivandalovou řadu rozdělenou podle použití.

Pro stadiony, sportovní haly či sanitární kontejnery je vhodný nerezový závěsný pisoárový žlab se splachovacími hlavicemi a skrytým automatickým teplotním splachováním (typ: SLPN 03C).
Pro nádraží a dálniční odpočívadla je určeno multifunkční nerezové zápustné umyvadlo s integrovaným automatickým dávkovačem mýdla a osušovačem rukou ovládaným piezo tlačítkem. (typ SLUN 70H).
Pro léčebny a věznice je určeno nerezové závěsné umyvadlo ovládané piezo tlačítkem se speciálním výtokovým ramínkem proti sebepoškození nebo oběšení (typ SLU 44P).
Pro vězeňské cely jsou pak ideální kombinované nerezové sety (typ: SLWN 08), které jsou vyztuženy pro lepší mechanickou odolnost polyuretanovou pěnou nanesenou na vnitřní stranu setu.

Všechna zařízení jsou ovládána inteligentní elektronikou. „Ta umožňuje individuální nastavení ovládacího softwaru pro dané použití, prostory a požadavky zákazníka,“ uzavírá Pavel Rybka.


SANELA spol. s r.o.
logo SANELA spol. s r.o.

SANELA spol. s r.o. je předním českým výrobcem kompletního sortimentu sanitární elektroniky. Hlavním cílem společnosti je uspokojit vysoké nároky zákazníků na moderní sociální zařízení a jejich vybavení ve spojení s vysokou hygienou a komfortní obsluhou.

 
 
Reklama