Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovativní předstěnový systém Viega Prevista

Nový předstěnový systém založený na principu stavebnice, který se díky své jedinečné koncepci sestává jen z několika málo systémových komponent. To ulehčuje skladování i montáž na stavbě.

Inovativní předstěnový systém Viega Prevista, foto Viega
Inovativní předstěnový systém Viega Prevista, foto Viega

Viega tak se sériemi Prevista Dry, Prevista Dry Plus a Prevista Pure udává nová měřítka v oblasti flexibility – ať už se jedná o klasickou montáž na stěnu, montáž do konstrukcí nebo v kombinaci s kolejnicemi. Inovativní předstěnový systém Viega Prevista je k dispozici od začátku května 2019.

Hlavní požadavek ze strany řemeslníků byla jednoduchá a rychlá instalace

Hlavní požadavek ze strany řemeslníků byla jednoduchá a rychlá instalace. Výsledkem je téměř absolutní redukce nářadí potřebného k montáži. Na prvcích systému Prevista najdeme řadu „vychytávek“, díky kterým je instalace velmi pohodlnou a rychlou záležitostí. Patří mezi ně např. měřicí stupnice pro snadné nastavení výšky, rychloupínače pro rychlou aretaci, nebo nožní podpěry, které se dají upevnit pouhým zaklapnutím integrované klipsy.

  • Pro výstavbu tzv. suchou cestou na stěnu a do konstrukcí jsou určeny prvky Prevista Dry, pro montáž v kombinaci s kolejnicemi Prevista Dry Plus a Prevista Pure je určen pro pevné zazdění do stěny.
  • Všechny díly, které jsou nastavitelné a zároveň montovatelné pouhou rukou, jsou označeny žlutě.
  • Pro uživatele systému si Viega připravila na 50 neotřelých variací ovládání WC a pisoárů.

Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama