Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dotace na hospodaření s dešťovou vodou i pro obce, kraje a další veřejné organizace

V rámci 119. výzvy OPŽP mohou žadatelé z řad obcí, krajů a ostatních veřejných subjektů žádat o příspěvek až 85% na budování akumulačních či retenčních nádrží na dešťovou vodu a vsakovacích zařízení.

Pro rok 2019 vypsalo Ministerstvo životního prostředí v rámci Operačního programu Životní prostředí 119. výzvu, v níž mohou žadatele žádat o příspěvek na budování akumulačních nádrží na dešťovou vodu, podzemních či povrchových vsakovacích zařízení nebo retenčních nádrží. Výše podpory činí až 85 % z celkových způsobilých výdajů jednoho projektu.

Kdo může o podporu žádat?
Mezi oprávněné žadatele patří kraje, obce a dobrovolné svazky obcí, organizační složky státu, státní podniky a organizace, veřejné výzkumné instituce, městské části hl. města Prahy, příspěvkové organizace, vysoké školy a školská zařízení, nestátní neziskové organizace či církve.

Minimální výše způsobilých realizačních výdajů na 1 projekt: 200 000 Kč (bez DPH)
Celková alokace finančních prostředků: 1 mld Kč
Výše podpory: max. 85% způsobilých výdajů

Jak podávat žádosti?
Žádosti je možné podat elektronicky prostřednictvím portálu IS KP14 od 4.2. 2019 do 13. 1. 2020 (20:00).

Více informací o požadovaných dokumentech či podání žádosti získáte na zelené lince SFŽP: 800 260 500 nebo na emailu dotazy@sfzp.cz
Všechny dokumenty včetně textu výzvy najdete na www.opzp.cz

Kromě dotací pro veřejný sektor jsou pro žadatele z řad majitelů nemovitostí k dispozici také dotace v programu Dešťovka na pořízení podzemních nádrží na dešťovou vodu.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama