Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Raineo - jednoduše a spolehlivě na vrtochy počasí

Jednou přívalové deště, jindy extrémní vedra a ničivé sucho. Tyto extrémy se dnes po Zemi stěhují, a obojího se časem dostane téměř každému. Jsou ohroženy životy lidí nebo úroda.

Raineo - jednoduše a spolehlivě na vrtochy počasí

Na veletrhu IFAT 2018 v Mnichově představil Pipelife sofistikované řešení tohoto problému - Systém pro hospodaření s dešťovou vodou s názvem Raineo®.

Raineo® slouží

  • k zachycení srážek (vpusti, drenáže, žlaby, propustné dláždění)
  • k připojení/propojení (kanalizační systémy různého typu)
  • k přesměrování vody (vstupní a revizní šachty)
  • k zadržení vody (využívá stavebnicový systém Stormbox, umožňující rovněž vsakování zadržené vody a její kontrolované vypouštění. Pro zadržení vody se boxy obalí nepropustnou fólií, pro vsakování filtrační tkaninou)

Stormbox je nabízen ve dvou provedeních konstrukční jednotky:

  1. kompaktní box s výškou jen 30 cm, zvláště vhodný pro méně propustné zeminy nebo při vysoké podzemní vodě
  2. skládací box se zvýšenou pevností

Systém Raineo® lze díky bohaté nabídce stavebních prvků a doplňků jako fitrů nebo odlučovačů oleje jednoduše přizpůsobit konkrétnímu účelu a podmínkám. Je vhodný pro rodinný dům i obec, použitelný pro dálnice, parkoviště, sportovní areály, letiště i průmyslové zóny.

Pipelife Czech s.r.o. doporučí zákazníkům optimální hospodaření s dešťovou vodou při dodržení všech zákonných požadavků.


Pipelife Czech s.r.o.
logo Pipelife Czech s.r.o.

Společnost Pipelife Czech s.r.o. je výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů a zároveň i prodejcem systémů pro inženýrské sítě z produkce ostatních závodů Pipelife.

 
 
Reklama