Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tisková konference k iniciativě VODA 300 za účasti ministra Brabce již zítra

První den veletrhu FOR ARCH se koná od 11 hod. tisková konference iniciativy VODA 300 nazvaná VODA PATŘÍ DO RUKOU SAMOSPRÁV A STÁTU.

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH začíná již zítra v areálu PVA EXPO PRAHA a potrvá od 20. do 24. září. Hned v jeho úvodní den proběhne tisková konference iniciativy VODA 300 nazvaná VODA PATŘÍ DO RUKOU SAMOSPRÁV A STÁTU, která účastníky seznámí s problematickým hospodařením s vodou v České republice a s kroky, kterými chce iniciativa na toto téma odstartovat celonárodní diskuzi o ceně vody.

Iniciativa VODA 300 si za svůj cíl vytkla nastartovat celorepublikovou diskuzi o vodě, vedoucí k vrácení hospodaření s vodou zpět do rukou měst a obcí a zabránění pokoutným procesům instalujících soukromé penězovody do vodáren. Více se můžete dozvědět na tiskové konferenci již zítra. Na tiskové konferenci se očekává také účast ministra životního prostředí Richarda Brabce, který nedávno vyzval k celonárodní debatě o ceně vody.
    Tisková konference VODA PATŘÍ DO RUKOU SAMOSPRÁV A STÁTU
  • Úterý 20. září od 11:00,
  • Business centrum PVA EXPO PRAHA.
  • vstup volný pro návštěvníky veletrhu, zlevněný vstup na veletrh
  • Organizátorem tiskové konference je projekt Pravda o vodě

Účastníci konference budou seznámeni s informacemi a výzvou, kterou obdrželo 300 vrcholových politiků rozhodujících o tom, jaký systém hospodaření s vodou je v České republice pro všechny její obyvatele nastaven.
Bude také uvedena ukázka dokumentu "Voda vydělává aneb jak korporace bohatnou na vodě", který by měl podle jeho autorů vidět každý občan, poslanec, senátor a člen Vlády ČR, státní zástupce i ombudsman. Vystoupí také Ing. Radek Novotný, autor projektu Pravda o vodě a 2 zástupci měst, kteří brání vodárny proti iniciativou kritizovaným praktikám.


 
 
Reklama