Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Měkká i tvrdá: ocelová vana oděná do textilie

Německý specialista na smaltovanou titanovou ocel Bette vnáší do koupelen obraz blahobytu novým a překvapivým konceptem vany s látkovým pláštěm. Čalouněná vana přibližuje koupelnu ostatním interiérům.

Dosud hrály textilie a látky svou roli koupelnových doplňků coby ručníky, závěsy, či předložky. Je tedy překvapením, že se německý specialista na smaltovanou titanovou ocel Bette spolu s designérem Dominikem Tesseraux (studio Tesseraux + Partner v německém Potsdamu) vydali probádat možnosti uplatnění úžasného textilního prvku v kontextu koupelny.

Umožnila to nová generace funkčních textilií příjemných na dotek, ale navíc s mimořádnou pevností, snadnu údržbou, odolných vodě a plísni, dosud využívaných především ve výrobě venkovního nábytku

Čalouněná vana zatím jako designový koncept

Thilo C. Pahl, ředitel Bette uvádí například 30 mm mezeru pod vanou, kam textilie nezasahuje. Mezera je estetickým a současně funkčním prvkem, díky kterému nedochází k ulpívání nečistot a lze pod vanou snadno vytřít.

„Čalouněná vana znamená další krok, kterým se vzdalujeme chladné, spíše technické eleganci koupelnových produktů a směřujeme k hřejivému, domáckému pohodlí, jaké dokáže prostoru dodat právě jen čalouněný prvek,“ říká designér Dominik Tesseraux.


 
 
Reklama