Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ideal Standard prezentuje nový trend v koupelnovém designu, novou řadu Connect Space

Kolekce Connect Space kombinuje keramické zařizovací předměty, včetně umyvadel s malou hloubkou (38 cm), zkrácený závěsný klozet a bidet (hloubka 48 cm), kombi klozety a koupelnový nábytek. Všechny prvky jsou velmi vynalézavě navrženy tak, aby byly vhodné i pro malé nebo problematické prostory.

Na letošním veletrhu sanitární techniky a keramiky ISH 2013 ve Frankfurtu představila společnost Ideal Standard veřejnosti modelovou řadu sanitární keramiky a koupelnového nábytku, která prezentuje nový způsob vnímání prostoru a řešení koupelen. Cílem kolekce s názvem Connect Space je přeměnit jakýkoliv prostor, ať již malý nebo méně vhodný, v krásnou koupelnu, která bude ctít nejen současný designový směr, ale bude nabízet i praktická úložná řešení.

Uživatelsky zaměřené řešení od Ideal Standardu je ve své podstatě založeno na hlubokém porozumění koupelnové ergonomie. Hlavním cílem je pomáhat lidem vytvořit si ideální koupelnu, která bude splňovat všechny jejich představy a potřeby.

Koupelna musí v moderní domácnosti uspokojovat celou řadu potřeb. Musí být každodenní oázou určenou pro relaxaci, nabízí však i prostor pro osvěžení, proměnu a dokonce někde i pro hraní. Nová modelová řada Connect Space, která je dílem oceněného britského návrháře Robina Leviena, prezentuje pochopení jednotlivých rolí, které navíc ještě rozšiřuje.

Tato kolekce kombinuje keramické zařizovací předměty, včetně umyvadel s malou hloubkou (38 cm), zkrácený závěsný klozet a bidet (hloubka 48 cm), kombi klozety a koupelnový nábytek. Všechny prvky jsou velmi vynalézavě navrženy tak, aby byly vhodné pro malé nebo problematické prostory. Co se týká úložných prostorů, nabízí Connect Space celou řadu možností, jak jednotlivé zóny, které máme k dispozici, účelně využít. Ať se jedná například o prostor pod umyvadlem či kdekoli jinde v koupelně. Jednotlivé prvky určené k zavěšení na stěnu nebo modulární díly pomáhají vytvořit promyšlenou, praktickou a přitom moderní koupelnu se vším všudy.

Kolekce je kompletována různými typy koupelnového nábytku, který díky své variabilitě a rozmanitosti dokáže vytvářet elegantní a přitom velmi účelný prostor. Nabídka představuje nejen tradiční skříňky pod umyvadlo, ale rovněž celou škálu postranních a závěsných skříněk několika velikostí. Modelová řada Connect Space je k dispozici v pěti různých dekorech povrchové úpravy. V rámci celého sortimentu řady Connect Space je použito mnoho inovativních designérských nápadů. Například umyvadlové skříňky určené k instalaci na stěnu jsou vybavené hlubokou zásuvkou s mechanismem zavírání Soft-close a praktickou menší vnitřní zásuvkou, což opět umožňuje maximální využití úložný prostor. V horních zásuvkách jsou k dispozici ukládací boxy nabízené ve třech velikostech, které je možné flexibilně přestavět. Další úložné skříňky určené do větších koupelen je možné zavěsit zcela samostatně.

Malá 45centimetrová umývátka Connect Space jsou vhodná pro ještě menší koupelny. Jsou nabízena jako rohová s odkládací plochou na pravé i levé straně, v provedení zavěšení na stěnu nebo instalaci na nábytek. Skříňky pod umývátko jsou k dispozici ve variantě k zavěšení na stěnu. Skříňky jsou opatřeny dveřmi do tvaru L, což usnadňuje přístup a zmenšuje potřebu prostoru nutného k otevření. Praktický ukládací box na vnitřní straně dveří využívá volný prostor k ukládání drobností.

Nová kolekce nabízí uživateli velký výběr závěsných kompaktních toalet a bidetů, které mohou být umístěny blízko sebe. Celková hloubka toalet Connect Space je snížena o 75 mm, což umožňuje lepší plánování a flexibilitu v malých nebo problematických prostorách. Inovativní rohová toaleta byla speciálně navržena tak, aby se dala umístit i do velmi těsného prostoru nebo tam, kde by běžně nebylo dost místa na nohy v případě použití standardní toalety. Rohová toaleta je chytrým řešením umožňujícím využití celého prostoru koupelny.

Robin Levien říká: „Connect Space reprezentuje myšlenku úžasného využití prostoru v malých koupelnách.“

Prvky nové kolekce Connect Space lze dokonale kombinovat s produkty, které již nabízí stávající Connect série, které přidává ještě více flexibility.

 
 
Reklama