Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koupelna bez kompromisů

Panelové domy procházejí v dnešní době rekonstrukcemi navenek i uvnitř. Celkovou obnovu a zateplování fasád stíhají interiérové proměny jednotlivých bytů. A právě jedním z prvních kroků, které majitelé bytů nejčastěji podnikají, bývá rekonstrukce bytového jádra.

Sádromodul A101/1200
Sádromodul A101/1200

Jádromodul A102/1200
Jádromodul A102/1200

Již notoricky známým problémem panelového bytu je nedostatek prostoru. S chytrým řešením nejen pro tyto případy přichází tradiční český výrobce sanitární techniky společnost ALCAPLAST. Je jím řada předstěnových instalačních systémů, což jsou nosné kovové konstrukce pro montáž závěsných WC, umyvadel, bidetů a pisoárů. Vyrábí se i v provedení pro nízkou stavební výšku, rozdílnou hloubku konstrukce a pro montáž do rohu. Tím vytváří více prostoru pro tvorbu a uspořádání koupelen a WC v již stávajících stavbách.

Sádromodul A101/1200 je řešení ušité na míru sádrokartonovým příčkám a konstrukcím. Nízká hmotnost nosného rámu vhodnou volbou použitých profilů zaručuje dostatečnou tuhost i pevnost (EN 400 kg). Konstrukce rámu dovoluje kotvení k samostatné dostatečně nosné sádrokartonové příčce nebo před nosnou stěnu.

Renovmodul A115/1000
Renovmodul A115/1000

Jádromodul A102/1200 je speciální modifikací Sádromodulu A101, určená především tam, kde za instalovaným systémem procházejí domovní instalace (odpady, vodovodní řád, vzduchotechnika apod.). Zatížení přenáší do bočních stěn rozpěrná traverza stavitelná v rozsahu 830–1200 mm. Variabilitou ukotvení a využitím traverzy se lze velmi jednoduše a elegantně vyhnout případným spárám ve zdivu. Díky všem těmto přednostem je Jádromodul ideálním řešením pro jádra bytových jednotek.

Renovmodul A115/1000 je dalším v řadě modulů pro zazdívání. Nové technické řešení umožňuje ukotvení nádržky do nerovného povrchu vysekaného do stěny, čímž se vyhneme pracnému dodatečnému zarovnání zadní stěny.

 
Slimbox M1204
Slimbox M1204

Slimbox M1204. Při rekonstrukci, ale i při výstavbě nových koupelen a toalet se občas setkáváme s případy, kdy není možné zabudovat standardní předstěnový instalační systém, ať už přímo do stěny, nebo do sádrokartonu. Pro takové situace ALCAPLAST vyvinul Sádromodul Slim v kombinaci s krytem Slimbox. U tohoto řešení je nutná pouze minimální stavební příprava s možností využítí již stávajícího připojení na odpad. Tak zůstávají zachovány veškeré výhody závěsného WC (snadný úklid, tiché napouštění, minimální údržba).

 
Ovládací tlačítka
Ovládací tlačítka

Nedílnou součástí předstěnových instalačních systémů ALCA pro závěsná WC jsou ovládací tlačítka. Jsou chytře využita jako kryt otvoru potřebného pro přístup do nádrže. Tento servisní otvor zaručuje snadnou demontovatelnost všech dílců a součástí v případě údržby a servisu.

Designová tlačítka, která splňují nejvyšší nároky na současné trendy v oblasti koupelen, nabízí firma Alcaplast v široké škále povrchových provedení – bílá, matný či lesklý chrom, kombinace matů a lesků, černá, antracit atd. Materiály tlačítek i povrchové úpravy jsou voleny s ohledem na barevnou stálost a dlouhodobou odolnost vůči čistícím prostředkům. Samotný design ovládacích tlačítek je vytvářen ve spolupráci s předními českými designéry.

Více na www.alcaplast.cz.






Alcadrain s.r.o.
logo Alcadrain s.r.o.

Společnost ALCA je největší český výrobce sanitární techniky. Vyrábí podlahové žlaby a vpusti, předstěnové instalační WC systémy, montážní rámy, WC plastové nádržky, WC tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství.