Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové žlaby společnosti AlcaPLAST pro rok 2010

Zabudováním podlahového žlabu Alca do sprchového koutu dosáhnete harmonického prostorového a výškového uspořádání vaší koupelny s akcentem na bezbariérový přechod z mokré do suché oblasti.

Nejvýraznější novinkou jsou rohové žlaby

Jsou určeny do prostor s velkoformátovými dlaždicemi. Jedná se o velmi výrazný designový prvek, který si i tak udržuje hlavní devizu žlabů ALCA, a to nadstandardní odtok 60 l/min (1 l/s) s jednoduchým čištění zápachové uzávěry až po odpadní trubku. Tím jsou ideálním řešení i pro hlavice s vysokým průtokem.

 

Rohové žlaby jsou doplněny širokou škálou designových roštů z masivní 4 mm nerezové oceli, a to roštem Time, Life, Grace, View, Triton, roštem Triangle pro vklad libovolné dlažby a roštem Glass s vloženým 8 mm černým sklem.

Další novinkou je žlab FLEXIBLE se stavitelným límcem k upevnění ke stěně. U tohoto žlabu je možno upravit si vzdálenost límce podle tloušťky zvoleného obkladu od 6 až do 12 mm přímo v průběhu montáže. Tím je dosaženo vyšší úrovně možné izolace ve zvoleném prostoru a typu řešení. Rozšíření se dočkaly dálkové varianty liniových podlahových žlabů. K dosavadním rozměrům přibyla varianta o délce 550 mm, 1150 mm a nejmenší žlab na trhu MINI s délkou pouhých 300 mm.

 

Pro sprchové kouty s vysokou fluktuací osob vyvinula fa AlcaPLAST žlab SPA, který je celý zabudován do stěny. Tím se zvolený prostor snáze spáduje a i izolace tohoto žlabu je jednodušší. Navíc je možné žlab doplnit o podsvícení v několika barevných provedeních, a tím spojit osvěžující sprchu s chromoterapií či jen zvýraznit designovou výjimečnost zvoleného řešení. Ke žlabu SPA jsou v nabídce kryty z nerezové oceli v lesku LIGHT, v matném provedení SHADE a pro vložení obkladu a ukrytí před zraky uživatelů TWIN.

Spolu s délkovými variantami žlabů se rozšířila i nabídka roštů:

  • BUBLE s chaoticky rozmístěnými otvory
  • POSH, který má ostře řezané hrany a tím získává prostor výraz výjimečnosti.