Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Modulové koupelny

Modulová, někdy též označovaná jako hotová a nebo prefabrikovaná koupelna, je prostorový stavební prvek nové generace.

Nosný skelet Modulové koupelny tvoří skořepina z lehčeného betonu s tloušťkou stěn, podlahy a stropu 5-8 cm, opatřena všemi rozvody a přípojkami. Uvnitř je koupelna zcela vybavená a připravená k okamžitému použití. Geometrie i vybavení je plně přizpůsobeno požadavkům odběratele. Variantou je Modulová koupelna Omnia, bezbariérový prostor vybavený na základě norem pro tvorbu bezbariérového prostředí pro všechny tipy postižení.

Industriální způsob výroby v klimatizovaných halách zajišťuje dodržování technologických postupů a podrobení koupelny sérii výstupních testů. Koncovému odběrateli se pak dostane pouze bezvadný výrobek s vysokou hodnotou řemeslného zpracování.


Příklad interiérového vybavení

Montáž Modulové koupelny probíhá zpravidla v souběhu s výstavbou nosné konstrukce budovy. Existují však i systémy montáže uzpůsobené pro rekonstrukce budov.


Příklad interiérového vybavení

Modulové koupelny jsou hojně používané pro hotely, pensiony, nemocnice, domovy důchodců, domy s pečovatelskou službou, bytové domy, řadové rodinné domy, studentské koleje, azylové domy, sociální byty, polyfunkční centra, vězení i dálniční odpočívadla. Použití je zcela univerzální.

 

Využití Modulových koupelen při rekonstrukcích

Využití této varianty stavění koupelen zrychluje výstavbu objektu až o 20%, snižuje materiálovou a energetickou náročnost stavby, zatížení stavby jednotlivými řemesly a odpady. V důsledku tedy také zvyšuje bezpečnost na stavbách a šetří životní prostředí.

Ekonomické srovnání shora uvedených argumentů a současné trendy ve světe mluví jasně ve prospěch prefabrikace.

 

Nejčastější způsob montáže

Výroba probíhá od roku 1997 v Praze v prostorách bývalé malešické Prefy. Výrobce HELLWEG BADSYSTEME, zkráceně HBS CZ s.r.o. zhotovuje ročně až 3.500 ks hotových koupelen a úspěšně implementuje do staveb v zemích EU a Švýcarska.

Modulová koupelna splňuje nejpřísnější kvalitativní, užitné i estetické požadavky současné doby, je dobrou alternativou pro klasickou výstavbu a perspektivním výrobkem pro nastávající období českého stavebnictví.

Více na www.modulovekoupelny.cz.

 
 
Reklama