Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ENBRA uvádí na český trh plynové zásobníkové ohřívače vody americké firmy RHEEM

Společnost ENBRA, a.s. uvádí na trh komplexní řadu nových plynových ohřívačů pod obchodním označením ENBRA JW. Základem této řady je série ohřívačů 25 V úspěšně prodávaná v USA pod označením FURY. RHEEM je největší americký výrobce ohřívačů vody s 90letou tradicí a roční produkcí 3 miliony kusů ohřívačů.

Zákazník si může vybrat ze široké škály modelů o objemech 114 až 189 litrů vždy ve dvou rozměrových variantách. Rozmezí výkonu se pohybuje od 7,6 do 10,6 kW. Nové ohřívače vody ENBRA JW jsou určeny pro domácí použití s vyššími nároky na spotřebu teplé vody. Splňují všechny potřebné normy pro provoz v obytných prostorech. Bezpečnost provozu hlídá teplotní čidlo spalin, které v případě závady na spalinové cestě ohřívač odstaví a zabrání tím možné otravě zplodinami hoření. Tuto nezbytnou ochranu největší konkurent na trhu nenabízí.

„Velkou výhodou ohřívačů ENBRA JW je hlavně široká nabídka modelů různého výkonu a objemu a jejich bezproblémová zaměnitelnost za ohřívače doposud dodávané společností ENBRA,“ sdělil Karel Vlach, obchodní ředitel společnosti ENBRA, která se mimo jiné zabývá prodejem, instalací a servisem otopné techniky. „Ohřívače ENBRA JW mají kvalitní smaltovaný povrch vnitřních stěn zásobníku vypalovaný při 870 ˚C, samočisticí systém proti usazování sedimentu a vyměnitelnou magnesiovou anodu. Díky tomu mohou nabídnout dlouhou životnost, což dokazuje i námi poskytovaná záruka na 7 let,“ doplnil Vlach.

Plynový zásobníkový ohřívač vody RHEEM ENBRA
ENBRA JW

Plynové ohřívače RHEEM jsou navrženy s ohledem na co nejdelší dobu provozu bez nutnosti servisních zásahů. K dobré ekonomice provozu přispívá také hořák Gasmaster s přesným dávkování plynu a dokonalým přenosem tepla do zásobníku. Ohřívače nepotřebují napájení elektrickou energií.

Ohřívače pracují na principu věčného plamínku a pro usnadnění zapalování jsou osazeny piezozapalovačem. Maximální pracovní tlak je nadstandardních 10,5 baru.

„Společnost ENBRA je v celé Evropě jediným dovozcem ohřívačů ze zámoří,“ popisuje Karel Vlach, obchodní ředitel společnosti ENBRA, která se dlouhodobě specializuje na technické zařízení budov. „Díky použitým technologiím, které americký výrobce RHEEM dobře sladil do jednoho dokonale funkčního celku, můžeme našim zákazníkům nabídnout kvalitní zařízení pro ohřev teplé vody za velmi dobrou cenu,“ dodává Vlach.

Patentované technologie RHEEM a některé další výhody

  • Rheemglas® – smaltovaný vnitřní povrch tanku;
  • EverKleen® – samočisticí systém proti usazování sedimentu uvnitř tanku;
  • Gasmaster® – hořák s přesným dávkováním pro dokonalý přenos tepla;
  • R-Foam® – speciální vrstva izolační pěny pro minimalizaci tepelných ztrát;
  • vyměnitelná magnesiová anoda;
  • připojovací niple potažené termoplastem – odolné proti galvanické korozi;
  • mosazný vypouštěcí kohout;
  • tepelná pojistka spalin;
  • TaP ventil 10,5 baru.

Podrobné informace najdete na stránkách společnosti ENBRA v sekci Ohřívače vody

Na Vaše dotazy rád odpoví:

Roman Švantner
produktový manažer
Tel: +420 737 273 489
E-mail: svantner@enbra.cz


ENBRA, a.s.
logo ENBRA, a.s.

ENBRA, a. s. je lídrem v prodeji vodoměrů a v první trojce dodavatelů měřičů tepla. Nabízí sortiment tepelné techniky, vzduchotechniky, chlazení a fotovoltaiky. Je dodavatelem produktů i poskytovatelem služeb - patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů ...