Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovované předávací stanice pro flexibilní plánování, snadnou montáž a hygienicky čistou TV

Kompletně vybavené, bezpečné a rovnou připravené k připojení. Předávací stanice Taconova na ohřev pitné vody nyní s vlastními cirkulačními čerpadly a vylepšeným softwarem.

Stanice na ohřev pitné vody zajišťují spolehlivou a hygienickou dodávku teplé vody pro rodinné a bytové domy, hotely i veřejné budovy. Díky průtokovému principu v nich nedochází ke stagnaci vody – a tím se minimalizuje riziko množení bakterií legionella. Jako specialista v této oblasti má společnost Taconova ve svém portfoliu několik stanic pro ohřev pitné vody rovnou připravených k připojení, přičemž tyto stanice bodují jak snadnou instalací a uvedením do provozu, tak prostorově nenáročnou konstrukcí, vysokou efektivností i možností kaskádování. Inovované stanice TacoTherm Fresh Mega3 a TacoTherm Fresh Peta2 X jsou nově vybaveny vlastními, v praxi opakovaně osvědčenými cirkulačními čerpadly Taconova.

Široký sortiment stanic pro hygienický ohřev pitné vody společnosti Taconova nabízí vhodné řešení pro jakýkoliv projekt. Umožňuje velkou flexibilitu při plánování a přesné a plynulé odstupňování výkonu pro jakoukoliv potřebu vody. Náročnost montáže a náklady jsou výrazně nižší díky kaskádovým konstrukčním sadám a také díky tomu, že jednotlivé stanice jsou předem smontované a rovnou připravené k zapojení. Základ tvoří dva modely: TacoTherm Fresh Mega3 a TacoTherm Fresh Peta2, každý ve dvou výkonnostních variantách, výkonnější nese vždy označení „X“.

Foto: Taconova
Foto: Taconova
Foto: Taconova

Foto: Taconova

Kompletní řešení s vlastními čerpadly

Stanice TacoTherm Fresh Mega3 a Taco Therm Fresh Peta2 X jsou nově vybaveny také vlastními, vysoce účinnými a osvědčenými čerpadly Taconova. V případě Peta2 X je jako primární čerpadlo zabudované robustní a výkonné oběhové čerpadlo TacoFlow3 MAX. Tím je zajištěno zlepšení čerpacího výkonu na 98,5 l/min při teplotě otopné vody 70/60 °C a 200 mbar zbytkové dopravní výšce. Jako kompletně smontovaná nástěnná stanice navíc zůstává velmi kompaktní a vyžaduje minimum místa. V některých případech instalace se díky zlepšenému výkonu stanice může upustit od kaskádování.

V kompaktní stanici TacoTherm Fresh Mega3 je použito čerpadlo TacoFlow3 GenS. Toto zcela nově vyvinuté oběhové čerpadlo patří mezi nejmenší na trhu. Současně poskytuje vynikající dopravní výšku až 8,5 metru. Stejně jako všechna čerpadla TacoFlow se vyznačuje tichým provozem, vysokou spolehlivostí a kvalitou. Čerpadlo je rovněž bezúdržbové a bezpečné. Použití čerpadel TacoFlow v osvědčených stanicích na ohřev pitné vody z nich činí kompletní řešení se snadnou instalaci, kdy velké množství komponent pochází z vlastního vývoje a výroby a vzájemně se doplňují – pro ještě vyšší spolehlivost a komfort, jak pro projektanty a instalatéry, tak i pro koncového zákazníka.

Nový software pro komfortní provoz

Stanice pro hygienický ohřev vody mají rovněž novou verzi softwaru, která instalatérům usnadňuje zprovoznění a provozovatelům běžný provoz. Nový software umožňuje průběžnou tepelnou dezinfekci zařízení za provozu. Dále je možné na sekundární straně zapojit dodatečné externí zdroje tepla, v případě, že hlavní zdroj na primární straně nedosáhne požadovaných teplot. Díky úpravě nabídky lze nastavit časové programy na principu týdenního, 7denního plánování. Nová je i struktura nabídky pro zprovoznění kaskádových zapojení. Zde je přepínání sekvencí již před programováno tak, že stanice na bázi dnů přebírají roli nadřízené stanice (tzv. master), aby tak provozní dobu rovnoměrně rozdělily nezávisle na redukci požadované hodnoty. Nový návod k obsluze pak přispívá k ještě rychlejšímu a lepšímu nalezení všech potřebných informací.

Služby pro ještě větší spolehlivost projektování

Taconova nabízí i další služby pro komfortní, bezpečné a snadné používání stanic na ohřev pitné vody. Jedná se například o bezplatný konfigurátor, který umožňuje v několika krocích vytvořit snadno a rychle hrubý projekt stanic na ohřev pitné vody, včetně návrhu produktů pro specifikovaný objekt. Navíc mají všichni uživatelé plánovacího softwaru liNear k dispozici bezplatné datové záznamy a knihovnu CAD).

Předávací stanice TacoTherm Fresh Mega3 a TacoTherm Fresh Peta2 X jsou nyní vybaveny vlastními, v praxi opakovaně osvědčenými oběhovými čerpadly Taconova.


Taconova Group AG
logo Taconova Group AG

Dovozce techniky Taconova Group AG - hydraulické vyvažovaní, rozdělovače a termoregulace, směšování, separace plynů, měření průtoku, solární ohřev, zónové ventily, kulové servokohouty, předávací stanice na nabíjení zásobníků a přípravu teplé vody.