Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cirkulační čerpadlo pro domácnosti GRUNDFOS COMFORT šetří energii, nevyžaduje žádné nastavování

Firma Grundfos dodává na trh cirkulační čerpadlo COMFORT pro cirkulaci teplé vody v domácnostech (cirkulační čerpadla zajišťují okamžitou dodávku teplé vody pro uživatele), ve kterém používá inteligentní funkci AUTOADAPT, která zajišťuje minimální spotřebu energie, přičemž čerpadlo není nutné nijak nastavovat.

Inteligentnost funkce AUTOADAPT spočívá v tom, že si průběžně zjišťuje, ve kterých časových úsecích se v dané domácnosti odebírá teplá voda (TV), tyto údaje si zaznamenává do interního kalendáře a na základě těchto historických dat spouští čerpadlo pouze tehdy, kdy je velká pravděpodobnost odběru TV. Čerpadlo COMFORT AUTOADAPT tedy vlastně obsahuje inteligentní týdenní časový spínač, který se nemusí nijak nastavovat.

Kromě tohoto energeticky nejúspornějšího režimu je možno zvolit i trvalý provoz nebo řízení od teploty (provoz s termostatem). Čerpadlo COMFORT AUTOADAPT je navíc ještě vybaveno dalšími dvěma novými funkcemi – dezinfekce TV a krátkodobé zapínání v období bez odběru TV (ke snížení nebezpečí zablokování usazováním vodního kamene).

Kromě funkce AUTOADAPT jsou čerpadla COMFORT vybavena úsporným PM motorem, který využívá technologii trvalých magnetů. Proti předchozím typům cirkulačních čerpadel COMFORT se standardními motory je tak spotřeba elektrické energie třetinová.

Hlavní výhody a přínosy cirkulačních čerpadel COMFORT s funkcí AUTOADAPT a PM motorem:

  • na čerpadle se nic nenastavuje, čerpadlo pracuje zcela automaticky,
  • čerpadlo je v provozu jen po nezbytně nutnou dobu, teplá voda je k dispozici vždy, když je potřeba,
  • minimalizace provozní doby čerpadla se odráží ve velkých úsporách energie na ohřev vody i elektrické energie.

Podrobnější informace o cirkulačním čerpadle COMFORT lze získat na www.grundfos.cz.


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...