Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Produkty Wavin Ekoplastik zajistily rozvod vody v zábavním centru Aqualand Moravia

Na 6. prázdninovém výletě zůstaneme v ČR. V AQUALANDU MORAVIA Pasohlávky je nainstalováno přes 15 km potrubí reflektujícího požadavky na měnící se tlaky a teploty. Rozvod vody v tomto zábavním centru zajišťují produkty Wavin Ekoplastik.

Výrobky společnosti Wavin Ekoplastik, největšího tuzemského výrobce a poskytovatele plastových potrubních systémů,zajistily rozvody užitkové vody a inženýrských sítí v zábavním centru Aqualand Moravia. V rámci výstavby komplexu byly použity různé typy hygienicky nezávadného potrubí, reflektujícího požadavky na měnící se tlaky a teploty, v celkové délce přesahující 15 km.

Aqualand Moravia logo

Moderní zábavní centrum Aqualand Moravia, které bylo zpřístupněno v létě loňského roku, disponuje 12 bazény s vodní plochou 3 000 m², některé fungují s využitím vody z místního geotermálního vrtu. Součástí rozsáhlého areálu je i prostorná wellness zóna, raftový tobogán, sluneční a římské lázně, 2 restaurace a 4 bary. Veškeré atrakce i samotné zázemí kladou mimořádné nároky především na kvalitu rozvodů vody.

Společnost, která se realizace zúčastnila díky svým zkušenostem a především kvalitě svých produktů a služeb, využila v rámci projektu výstavby komplexu Aqualand Moravia několik typů potrubí v celkové délce přesahující 15 km. Instalace zahrnovala rozvody užitkové studené a teplé vody a systém kanalizačního potrubí určeného k odvádění dešťových a splaškových vod.

Aqualand Moravia
Aqualand Moravia

Ultra-Rib 2
Ultra-Rib 2

Pro rozvody vody byl použit osvědčený systém z polypropylenu, k jehož hlavním výhodám patří hygienická nezávadnost, odolnost, mimořádně dlouhá životnost při zachování vysoké užitné hodnoty, nízká hmotnost a rychlá a snadná montáž. Potrubí je odolné vůči agresivnímu prostředí a přitom nekoroduje ani téměř nezarůstá, což mimo jiné znamená menší ztráty třením než u tradičních materiálů.

V případě inženýrských sítí nahradilo standardní hladké kanalizační potrubí KG potrubí Ultra-Rib 2 s homogenní stěnou zesílenou plnými žebry. Jeho hlavní předností je, že jej lze díky velké kruhové tuhosti (> 10 kN/m²), použít v místech s mimořádným statickým či dynamickým zatížením. Potrubí Ultra-Rib 2 se vyznačuje životností minimálně 100 let, širokým teplotním rozsahem od −20 °C do +90 °C, vysokou chemickou, ale i rázovou odolností a možností proplachování vysokým tlakem.


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...