Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koupelnové příslušenství KOLO Lehnen - komfort bez bariér

Ať se nám to líbí nebo ne - naplňují se prognózy sociologů a obyvatelstvo Evropy pomalu, ale jistě stárne - průměrný věk u mužů je 74 let u žen 79,7 let . Během několika málo let budou sedmdesátníci nejpočetnější věkovou skupinou obyvatel v Evropě, následováni šedesátníky a čtyřicátníky. Všechny tyto skupiny jsou ohroženy kromě věkem daných zdavotních omezení, také rozmanitými civilizačními chorobami - poruchami pohybového ústrojí, obezitou apod.

V koupelně každý z nás tráví denně hodně času. Ať už se jedná o rychlou ranní hygienu nebo o večerní osvěžující sprchu či relaxační koupel. Dokáže si ale zdravý, soběstačný člověk uvědomit, jaké to je pohybovat se v koupelně s určitým handicapem? A téměř nikdo ze zdravých lidí si nedokáže představit pocit nezvednout se z vany bez cizí pomoci, nedosáhnout do neprakticky tvarovaného umyvadla při mytí rukou.

Při zařizování nové koupelny bychom proto vždy měli myslet nejen na design a barevné provedení, ale zejména na praktičnost a funkčnost při používání, snadnou a bezpečnou dostupnost zařizovacích předmětů. K tomu bezpochyby patří výběr protiskluzové dlažby a sprchové vaničky na úrovni podlahy pro snadný vstup.

Tělesně postižené osoby, starší a ostatní lidé s omezenou schopností pohybu potřebují bezbariérové koupelnové vybavení a pomůcky, díky kterým se dokážou obejít bez cizí pomoci. Výrobky firmy KOLO, jako například umyvadla a klozety Nova Top bez bariér, stejně jako speciálně konstruovaná vana a koupelnové pomůcky - madla, sedátka do sprchy - přináší plně funkční řešení. A to vše pod heslem - komfort - bez újmy na designu.

Bezbariérové výrobky KOLO splňují podmínky vyhlášky stavebního zákona č. 389 / 2009 (novela vyhlášky č. 369 / 2001), díky šíři portfólia pomůcek lze komfortně a bezpečně vybavit celou koupelnu. V rámci stoprocentní jistoty doporučujeme i v soukromých koupelnách (ve veřejných prostorách je toto vybavení povinné díky vyhlášce) umyvadla a WC dovybavit opěrnými pevnými, případně sklopnými madly, sprchové kouty pak sedátky a úchytnými madly na stěnu.


Pevná a sklopná madla série Lehnen Evolution

Pomůcky a příslušenství KOLO Lehnen je rozděleno do třech sérií - rozdíl je při neměnné vysoké kvalitě nerezového materiálu v designu a šíři sortimentu.Všechny pomůcky jsou odolné vůči mechanické námaze, mají vysokou nosnost a velice snadno se udržují.


Typická bezbariérová koupelna vybavená výrobky
Nova top bez bariér a sérií Lehnen Function

Základní řada Basic obsahuje pouze základní prvky - madla - jednoduchá, sklopná a pevná v několika rozměrech. Série Function nabízí již o poznání více pomůcek - od různých typů madel přes sedátka do sprchy, sprchovou vaničku, drobné příslušenství. Řada Evolution je pak nejen nejrozsáhlejší co se týče sortimentu, ale zároveň spojením funkčnosti a designu. Nejlepším důkazem jsou designová ocenění a nominace v prestižních soutěžích.

Další informace získáte u obchodního zastoupení koncernu Sanitec pro ČR a SR: Sanitec, s. r. o., Komenského 2501, 390 02 Tábor, 381 254 907, veronika.mensikova@sanitec.cz nebo www.sanitec.cz


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.