Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Design Plus powered by ISH 2019 – potěšení pro oko i ze slov poroty. Část 5.

Dnešní výběr je zaměřen především na koupelny, můžete se těšit na ultrafialovým světlem dezinfikovanou záchodovou štětku nebo tepelný výměník pro odpadní vodu ze sprchy.

Každý, kdo se zabývá oborem TZB, je určitě rád, pokud používané výrobky plní nejen svoji technickou funkci, jsou ergonomické, ale i dobře vypadají. Vybrat takové bylo i letos základním cílem poroty soutěže Design Plus, za kterou stojí podpora od veletrhu ISH. V následujícím přehledu se můžete seznámit s oceněnými exponáty veletrhu, potěšit oko, ale i se inspirovat mezinárodními trendy.

Zypho - Wärmetauscher für Duschabwasser

Zypho - Wärmetauscher für Duschabwasser (Výrobce: Zypho (EIDT, SA))
Výrobce: Zypho (EIDT, SA)

Chytrý systém pro zpětné získávání tepla ze sprchové vody pomáhá šetřit až 30 procent energie při sprchování a práci. Zajímavý produkt, který je instalován jako součást odvodu vody pod sprchovou vaničku a jehož použití v konečném důsledku prospívá životnímu prostředí.

Wunderblau - WC-Bürste

Wunderblau - WC-Bürste (Výrobce: Wunderblau)
Výrobce: Wunderblau

Inovativní řešení pro klozetovou štětku, která se automaticky zbaví bakterií pomocí ultrafialového světla, tedy bez chemikálií a vody, čímž přispívá k nekompromisní hygieně na toaletě. Válcová nádoba zaujme čistým, redukovaným designovým jazykem, který jí umožní zapadnout do mnoha prostředí. Inteligentní výrobek, který kombinuje aspekty hygieny a ekologie v esteticky příjemném, formálně a funkčně čistém produktu.

Waschplatz Steel19 - Waschtisch

Waschplatz Steel19 - Waschtisch (Výrobce: Alape GmbH)
Výrobce: Alape GmbH

Umyvadlo z oceli se skleněnou glazurou ve stylu "Splashback" včetně armatury se prezentuje v příjemně čistém a minimalistickém designu. Geometrické tvary, měkké poloměry a černobílé barevné schéma dávají exkluzivnímu koupelnovému nábytku průmyslový charakter, který dokonale doplňuje puristický styl interiérového designu. Formálně krásně vyřešeno.

BWT E1 Einhebelfilter - Schutzfilter

BWT E1 Einhebelfilter - Schutzfilter (Výrobce: BWT AG)
Výrobce: BWT AG

E1 je pákový vodní filtr, který je tak přesný, jak je šikovně navržen, což slibuje vysokou úroveň hygieny a je také snadno a pohodlně použitelný. Kompaktní filtr se instaluje na hlavní vodovodní potrubí do domu. Výměna filtrační vložky s pomocí páky je velmi snadná bez použití nářadí a může ji provádět prakticky kdokoli. Jde o skvělý příklad toho, jak snadno může být dosažena vysoká hygiena pitné vody.

GIRO FREE STANDING BASIN - Badmöbel

GIRO FREE STANDING BASIN - Badmöbel (Výrobce: INBANI DESIGN S.L)
Výrobce: INBANI DESIGN S.L

Volně stojící umyvadlo s podlahovým stojanem z mramoru připomíná válcový monolit, ale rozhodně nepůsobí masivně a těžce. Také byl velmi pěkně vyřešen závěs na ručník ve tvaru připomínajícím hřeben. Zajímavé řešení, které potřebuje svůj prostor, ale pak plně rozvine svůj exkluzivní efekt.

FORMA - Badmöbel

FORMA - Badmöbel (Výrobce: INBANI DESIGN S.L)
Výrobce: INBANI DESIGN S.L

Design tohoto elegantního koupelnového nábytku, skládající se ze skříně, umyvadla, baterie a zrcadla, si chytře hraje s organickými a geometrickými tvary a vytváří mezi nimi vzrušující kontrast. Zajímavě a velmi pěkně bylo vyřešeno osvětlení integrované v zrcadle. Toto vybavení bude nadčasově krásný poutač, který rozvine svůj plný efekt zejména v otevřených nebo prostorných pokojích.

Cartesio - Waschtisch

Cartesio - Waschtisch (Výrobce: ARTCERAM SRL)
Výrobce: ARTCERAM SRL

Cartesio spojuje čisté geometrické tvary a ergonomii do originálního umyvadla, které svým výrazným grafickým designem vypadá jako pocta 80tých let minulého století. Nádherná myšlenka, která kombinuje sochařský designový jazyk a funkčnost osvěžujícím způsobem a stává se tak poutavým v každé koupelně.

 
 
Reklama