Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Antislip Pro emailový bezpečný povrch do sprch od Bette

Na Bau 2015 uvedlo Bette Antislip Pro nový emailový povrch s vylepšenou protiskluzovou úpravou pro bezpečný pohyb během sprchování. Řešení je vhodné pro soukromé koupelny, ale i pro hotely, domovy důchodců, nemocnice, apod., kde je zvýšená bezpečnost důležitá.

Čím je tento povrch skutečně mimořádný, je jeho vzhled, který se velmi liší od obvyklých bezpečnostních povrchů, ať v matných tónech, či bílém lesku.

Protiskluzové povrchy poskytují potřebnou oporu pro bezpečnou chůzi i stabilní postoj.

Hladké povrchy, vlhkost a mýdlo: právě uklouznutí vede k většině úrazů v koupelnách. Zvláště ve sprše je stojící člověk ohrožen ztrátou rovnováhy a kontaktu s podlahou a tím pádem hrozí i vážný úraz.
„Když se chceme ve sprše uvolnit a zklidnit, rozhodně nemáme zájem se zneklidňovat obavami, že můžeme kdykoliv uklouznout a ublížit si,“ říká Sven Rensinghoff, ředitel marketingu Bette. „Je důležité zbránit takovému riziku a zvláště dětem a starším osobám zajistit bezpečný a příjemný prožitek sprchování.“

Bette, specialista na smaltovanou titanovou ocel již dlouho nabízí řešení pro sprchové prostory. Tím je BetteAntislip, které splňuje normy pro protiskluzovou skupinu B pro namáčené prostory, kam se chodí naboso (DIN 51097), a splňuje i DIN 18040. Sprchové prostory vybavené povrchy BetteAntislip vynikají charakteristickým vzorem, jenž obsahuje protiskluzový křemičitý písek vypálený na směs BetteGlaze.

Na Bau 2015 společnost představila ještě jedno řešení: BetteAntislip Pro, které poskytuje obdobně vysoký bezpečnostní standard. Pro tento povrch vytvořili specialisté na smaltovanou titanovou ocel unikátní emailovou vrstvu, jejíž hrubý povrch prakticky na dotek nepoznáte. Vylepšená odolnost zkvalitňuje bezpečnost při sprchování po celé ploše. Navíc je toto řešení sotva znatelné pouhým pohledem, nijak tedy neruší dokonalou estetiku elegantních doplňků a ploch Bette: krása, ocel a emaily se dokonale snoubí v naprosté harmonii. Platí to jak pro klasické, leskle bílé i barevné sprchovací plochy. BetteAntislip Pro lze kombinovat se všemi matnými odstíny pestrobarevného světa BetteFloor, pro něž se rozhodlo už přes 40% zákazníků, kteří si zařizují sprchový prostor.
„Výtečné estetické řešení pro puristy i příznivce bezvadných povrchů, kteří ocení pohodlí bezpečné chůze,“ potvrzuje Sven Rensinghoff.

Nový povrch je mimořádně robustní a odolný, nicméně také velice hygienický a snadno se udržuje.

Špína, ani bakterie se na neporézním povrchu neudrží; navíc je materiál dokonale odolný i vůči značně agresivním čistícím prostředkům. Povrch nevykazuje známky stárnutí a opotřebení ani po letech užívání. BetteAntislip Pro je tedy ideální řešení pro mimořádně kvalitní soukromé koupelny, jakož i veškeré další koupelny, v nichž je vyžadována bezpečnost splňující normy a hygienické předpisy bez dalších následných investic (např. v hotelích, domovech důchodců, nemocnicích, apod.).
„Kombinace oceli a emailu je mimořádně silná, odolná vůči poškrábání a nárazu, snadno se udržuje a trvale si zachovává tvar,“ vysvětluje Sven Rensinghoff. „BetteAntislip Pro nyní dodáváme jako alternativní povrch, který vylepšuje protiskluzové vlastnosti a bezpečnost stání při zachování vysoké estetiky.“

Kde si můžete prohlédnout Bette?

Nejširší sortiment výrobků Bette uvidíte v showroomu Dorint Praha, Vršovická 1525, 101 00 Praha 10.

 
 
Reklama