Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Catino Koupelna Collection Emanuele Pangrazi s oceněním Platinum "Design Award Winner"

Kolekce byla navržena pro ty, kteří ocení eleganci jednoduchosti a pevnost použitých materiálů. Je vyjádřením snahy spojit funkčnost, snadnost použití a estetiku s nostalgií minulosti.

Catino Bathroom Collection od designéra Emanuela Pangraziho bylo oceněno Platinum A' Design Award Winner v kategorii koupenový nabytek a sanitární design 2012-2013.


A’ Design Award & Competition je každoročně se konající mezinárodní designová soutěž světového významu. Pro vítězné designéry je určeno ocenění „A’ Design Prize”.

Catino Bathroom Collection by Emanuele Pangrazi

Catino se zrodilo z touhy dát tvar myšlence. Tato kolekce evokuje poezii všedního života pomocí jednoduchých prvků, které reinterpretuje stávající archetypy naší představivosti moderním způsobem. Čisté tvary jsou výsledkem silných vztahů mezi rozměry s cílem vytvoření pohodlné a užitečné koupelny. Lavice mají původní charakter a silný vizuální dopad, jsou vyrobeny s důrazem na vodorovnou kresbu vláknitého dřeva a sestaveny ze tří různých druhů dřeva. Doplňky z masivního dřeva vybízejí ke snadnému použití, funkčnosti a poezii.


Rozhovor s Emanuelem Pangrazim:

Na co jste kladl hlavní důraz při této práci? Čeho jste chtěl dosáhnout?
EP: Díky tomuto projektu jsem se snažil vytvořit kolekci, která by mohla spojit funkčnost, snadnost použití a estetiku s nostalgií minulosti.

Jaké jsou vaše plány do budoucna v souvislosti s oceněným designem?
EP: Doufám, že toto ocenění mi přinese větší mezinárodní viditelnost. Obvykle se příliš nestarám o přímý marketing, protože se více soustředím na projekty.

Jak dlouho trvalo navrhnout tento konkrétní koncept?
EP: Tento konkrétní projekt trval asi měsíc. Tři nebo čtyři dny pro počáteční koncepci a zbytek času strávil rozvoj stylu a technické detaily.

Proč jste navrhl tento konkrétní koncept? Byl tento návrh do provozu, nebo jste se rozhodli pro dosažení inspirace?
EP: Projektem mne pověřili z Disegno CERAMICA, kteří již byli obeznámeni s některými z mých prací pro jiné společnosti ze stejného oboru. Zadáním bylo vytvořit kolekci. Jen jsem přemýšlel, co bych chtěl mít ve své koupelně a projekt vznikl zcela spontánně.
Hlavní myšlenkou bylo minimalizovat tvar a vyvolat poetickou jednoduchost spojenou s činností každodenního života a péči o sebe.


Co nebo kdo Vás ovlivnil?
EP: Abych byl upřímný, nemyslím si, že bych byl přímo ovlivněn konkrétním výrobkem nebo designérem, i když je zřejmé, že čisté a primitivní tvary, které tvoří série jsou dobře známé archetypy v naší kolektivní paměti. Prostě jsem sledoval tok mé kresby, aniž bych nadměrně analýzoval proces a výsledek se ukázal být výrazem mého vizuálního zážitku a vidění světa.

Kdo je cílový zákazník pro tento design?
EP: Kolekce byla navržena pro ty, kteří ocení eleganci jednoduchosti a pevnost použitých materiálů. Tato řada se vyrábí výhradně v Itálii, při dodržování norem vysoké kvality jak pro keramické výrobky tak pro příslušenství z masivního dřeva.

Co odlišuje tento design od jiných podobných?
EP: Myslím si, že tento projekt je odlišný. Tyto dřezy jsou hluboké a prostorné, lavice z masivního dřeva jsou robustní a odolné a konečně geometrie je čistá a dobře vyvážená. Ve skutečnosti jsme konfrontováni s novou typologií kolekce.

Jak jste přišli na název pro tento návrh? Co to znamená?
EP: Celý projekt se točí kolem metafory slova Catino. V italštině, Catino znamená, umyvadlo nebo kruhovou nádržku, které byly široce používány v etruské civilizaci. Jaký může být lepší lepší název než ten, který připomíná historii modelu?

Co je nejvíce unikátní aspekt vašeho návrhu?
EP: Nejvýraznější aspekt je odzbrojující jednoduchost.

Jaká je role technologií v tomto konkrétním designu?
EP: Moderní výrobní techniky a technologie jsou důležité, protože velkoobjemové keramické tvary se mají tendenci při vypalování zdeformovat vzhledem ke své hmotnosti.

Jak jste se rozhodl předložit svůj návrh na mezinárodní soutěži designu?
EP: Abych byl upřímný, viděl jsem newsletter náhodou, podepsal jsem se a snažil jsem se nahrát pár fotek na web soutěže. Děkuji organizaci "design award za to, že mi pomohli zlepšit svou prezentaci. Mimo jiné, je to poprvé, co jsem vstoupil do soutěže Design Award, a musím přiznat, že jsem velmi rád!


Zdroj: Editor Frank Scott (FS) from DesignPRWire has interviewed designer Emanuele Pangrazi (EP) for A' Design Awards and Competition. Celý rozhovor. Použito s laskavým svolením zastoupení soutěže.

 
 
Reklama