Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Liberecký bazén se podařilo dokončit o 700 tisíc Kč levněji

Po roce stavebních prací byl ve středu 29. 8.2012 investorovi předán zrenovovaný bazén v Liberci. Cenu přístavby a dostavby městského plaveckého bazénu se stavbařům podařilo snížit o 700 tisíc korun oproti původnímu rozpočtu.

„Přestože se v průběhu výstavby objevily jisté komplikace, například jsme museli částečně rekonstruovat původní konstrukce bazénu, dílo jsme dokončili v termínu, kvalitně a navíc o 700 tisíc korun levněji, než byla vysoutěžená částka 116,4 milionu Kč bez DPH,“ řekl výkonný ředitel dodavatelské firmy SYNER Robert Špott.

bazén Liberec
Celkový bazén v Liberci a pohled na výukový 25 m bazén se 6 drahami

Po dohodě s provozovatelem je voda z bazénových van filtrována a místo odtoku do kanalizace je využívána v nových sociálních zařízeních. K objektu z 80. let minulého století přibyla nová moderní část, nabízející pětadvacetimetrový bazén s variabilní výškou hladiny či 8, 5 metru hluboká výcviková potápěčská věž. V přístavbě se nachází i malý bazén se slanou vodou a vzduchovými masážními lehátky, dětská sauna nebo nerezová skluzavka.

bazén Liberec
Relaxační bazén s masážními lůžky a ochlazovací bazén v saunové části

Pro společnost SYNER je liberecký „plavečák“ již osmým bazénem. V minulosti za podobné realizace vyhrála i dvě prestižní ocenění v soutěži Stavba roku, konkrétně za děčínský krytý bazén a kdyňské Centrum vodní zábavy.

Na TZB-info je tematice bazénů, vířivek a wellness věnována speciální rubrika Bazény, která obsahuje jak stavební řešení, tak řešení technického vybavení a typy na úspory energie a vody.

 
 
Reklama