Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koupací sudy – ideální relaxace a odpočinek

Koupací sudy BeF s vnitřními kamny, to je stylový doplněk zahrady, terasy či balkónu a zároveň velmi praktická záležitost. Nemusíte čekat na přízeň počasí, jejich sezóna je celoroční. Hodí se pro romantický odpočinek ve dvou se sklenkou dobrého vína, k dovádění s dětmi, nebo netradiční zábavu s partou přátel.

Pořizují si je milovníci lázně pod širým nebem, ať už pálí slunce nebo sněží. Vhodné a oblíbené jsou i do penzionů, hotelů anebo relaxačních zařízení, kde se hojně používají jako ochlazovací nádrže při saunování.

Náš koupací sud BeF není žádná obyčejná dřevěná káď. Výrobek je zhotoven z nerezových a carconových částí. Skelet koupacího sudu je vyroben z nerezi, stejně jako vnitřní ponorná kamna, lavice a víko. Na opláštění sudu je použit materiál carcon – speciální akumulační materiál, který udržuje teplotu vody. Použitím nerezového materiálu je zaručena dlouholetá životnost koupacího sudu BeF, nepropustnost nádrže, velmi snadná údržba z hlediska čistoty a hygieny a sud je tak téměř bezúdržbový. Díky kamnům umístěným vně sudu za dřevěným roštem lze vodu ohřát z počátečních cca 15 stupňů na teplotu 38 stupňů za 1–2 hodiny. V zimním období, kdy hladinu vody pokrývá led je doba ohřevu až 5 hodin. Záleží ale samozřejmě na okolní teplotě vzduchu a na kvalitě a množství dřeva. Jako palivo doporučujeme používat suché, tvrdé dřevo. Výběr popela lze provádět použitím vysavače na popel nebo ručním vybráním z roštu. Do koupele je možné přidávat různé vonné oleje, esence a byliny. Pro umístění koupacího sudu BeF je jediná podmínka, a to pevný, rovný, štěrkový podklad, zasypaný pískem nebo dlažba. Sud lze rovněž zapustit do země pro snadnější přístup a odpadá tak nutnost mít schůdky.




  • nerezový skelet včetně vnitřních kamen
  • nerezové lavice pro 3–4 osoby
  • nerezové víko izolované polystyrenem
  • venkovní obklad z carconu v dezénu dřeva nebo masívního dřeva sibiřský smrk
  • vypouštěcí ventil
  • možná příprava pro filtraci / filtrace není součástí dodávky /
  • objem vody dle velikosti sudu od 2 m3 do 3,5 m3
  • hmotnost sudu 120 kg, hmotnost kamen 100 kg
  • rozměry kulatého sudu ø 1 600 mm, ø 1 800 mm, ø 2 000 mm a výška 1 000 mm
  • rozměr oválného sudu 2 600 mm x 1 600 mm a výška 1 000  mm
  • rozměr kamen v. 1 200 mm, d. 600 mm, hl. 400 mm

Pořídit lze i jen samotný nerezový korpus a sud si dodělat svépomocí dle vlastních představ.

Informace a kontakt: www.koupacisudy-bef.cz, www.krby-bef.cz


BeF Home, s.r.o.
logo BeF Home, s.r.o.

Jsme český výrobce krbových vložek a krbových kamen. V naší nabídce naleznete jak krbové vložky s teplovodním výměníkem, tak i krbové vložky teplovzdušné, rohové i designové. Naše krby se vyznačují kvalitním zpracováním a moderním designem.