Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cyklus zpracování vodovodních baterií Frisone

Chcete-li zajistit nejvyšší standard kvality a technologie při výrobě vodovodních baterií, je nejlepší výrobu svěřit vlastním lidem. Díky preciznímu návrhu i zpracování jsou baterie FRISONE tiché a zároveň významně zvyšují úspory vody.

Kompletní cyklus zpracování a vysoce kvalifikovaný personál umožnilo Frisone získat v krátké době nejvyšší standardy kvality a technologie. Jedna z jeho silných stránek v řízení výrobního řetězce je – nikdy nepřenést kteroukoliv fázi zpracování produktu na třetí osobu.

Design

Konstrukce se provádí in-house s pomocí sofistikovaného trojrozměrného modelování. FRISONE také spoléhá na radu externích designérských studií a architektů s prokázanou pověstí. Ve fázi návrhu se pečlivě vyhodnotí výběr materiálů, vnitřní formy, design a skutečná proveditelnost požadovaného vzoru. Zvláštní důraz klademe na studium vnitřního proudění tak, aby chod baterií byl stále tichý a zároveň významně zlepšoval úspory vody.

Soustružení

Soustružení

Veškeré práce probíhají jak na vytvarovaných částech, tak na odlitcích, které se přímo pod tlakem tvoří do různých tvarů a průměrů, v závislosti na požadovaném konečném návrhu. Soustruhy Frisone umožňují vytvářet modely z velmi odlišných a propracovaných forem.

 

Broušení

Broušení

Brusné operace jsou velmi důležité k tomu, aby se dotvořil výsledek vnější formy a získal estetický efekt v souladu s kvalitou produktu. V této fázi musí být díl opracováván postupně, dokud nedosáhne odpovídající úroveň hladkosti. Toto oddělení má robotické systémy výroby od nejjednodušších forem až po ty nejsložitější, kde je konečné provedení svěřeno do dovedných rukou zaměstnanců s prokázanými zkušenostmi.

 

Leštění

Tato operace je velmi důležitá, protože má za účel vyloučit z povrchu všechny znaky broušení tak, aby byl výrobek připraven k dalšímu kroku – tzv. „oživení“, který dává výrobku lesk. Opět kombinace robotického zařízení a hmatatelných zkušeností kvalifikovaných pracovníků garantuje absolutní nepřítomnost povrchových vad.

Kontrola

Kontroly jsou prováděny na každém jednotlivém kusu, v každém kroku zpracování. Je potřeba zjistit i ty nejmenší nedostatky. Teprve po překonání této důsledné fáze kontroly může pokračovat další výrobní cyklus.

Chromování

Galvanické zpracování je možná nejcitlivějším ze všech procesů. Chromování je získání povlaku chromu prostřednictvím galvanického procesu, který propůjčí výrobku typický zrcadlový lesk, jehož hlavním úkolem je ochrana baterie před korozí. Vhodná tloušťka chromu garantuje větší pevnost a trvanlivost. Již před několika lety FRISONE založilo vnitřní oddělení chromování. Tento „vnitřní závod“ je záměrně poloautomatický, aby šlo lépe řídit výrobu. Splňuje všechny požadavky na jakost ISO 97227 a UNI EN 248.

Kompletace, zkouška, balení

Zkouška

100 % produkce FRISONE prochází testy na hranici bezpečnostních limitů. Další cyklus je konečná kompletace. Stále ještě probíhá ručně, čímž vytváří poslední ověřitelný způsob kontroly po důkladném vyleštění vnějších povrchů. Zabrání se tak posledním nedostatkům.


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...