Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Transformace společnosti Wilo, předního výrobce čerpací techniky

Wilo významně investuje do rozvoje aktivit na jednotlivých trzích, do inovativních výrobků, digitálních technologií a výrobních závodů 4.0. Se změnami v technologiích vytápění Wilo investuje do spolupráce s výrobci a do lidských zdrojů. Na Aquathermu jsme si povídali s Janem Cidlinským, ředitelem společnosti Wilo.

Wilo se mění z výrobce klasických čerpadel do producenta řešení. Proto společnost rozšiřuje svou nabídku, a to nejenom pro vytápění a chlazení, ale také pro studenou vodu pro komerční i rezidenční aplikace. Jde např. o systémy stabilních hasicích zařízení, využití dešťové vody, systémy separace odpadní vody apod.

V německém Dortmundu se dokončuje výstavba nového závodu s názvem Wilopark. Investuje se do automatizace a robotizace, ale zejména se investuje do lidí. Ze studií, které si společnost nechala zpracovat, vyplývá, že největší brzdou pro zvýšení efektivity výroby je absence lidské motivace.

Více v záznamu rozhovoru s Janem Cidlinským.

Zaujal vás rozhovor?

Podívejte se na další videa redakcí TZB-info a ESTAV.cz z veletrhu Aquatherm 2020, nebo na videa na našem Youtube kanálu.

 
 
Reklama