Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PVK jsou v režimu pohotovosti, prioritou je zajištění plynulých dodávek pitné vody

PVK odběratelům odpustí penále za zpožděné platby a na neurčito budou odloženy všechny plánované výluky. Pražské vodovody a kanalizace v reakci na aktuální vývoj aktivovaly druhý stupeň svého Plánu krizové připravenosti – stupeň Pohotovost.

Pražské vodovody a kanalizace v reakci na aktuální vývoj aktivovaly druhý stupeň svého Plánu krizové připravenosti – stupeň Pohotovost.

„Mobilizujeme naše zaměstnance tak, aby byly obsazeny klíčové pozice a nemohlo dojít k ohrožení plynulého zásobování pitnou vodou a odvádění a čištění odpadních vod,“ zdůraznil generální ředitel společnosti Petr Mrkos.

PVK dále odběratelům odpustí penále za zpožděné platby a na neurčito budou odloženy všechny plánované výluky, které mají vliv na zásobování pitnou vodou. Odečítači budou nadále v terénu, avšak budou vybaveni adekvátními hygienickými pomůckami.

Společnost také zrušila všechny exkurze, návštěvy a vzdělávací programy pro veřejnost.

Kontakt pro zákazníky

  • Do odvolání je zavřeno zákaznické centrum v Dykově ulici.
  • Odběratelé mohou PVK nadále kontaktovat přes zákaznické linky 840 111 112 nebo 601 274 274, které jsou v provozu nepřetržitě 24 hodin denně.
  • Lze také využít e-mail info@pvk.cz

Informace pro zákazníky

  • „Všem zákazníkům doporučujeme sledovat webové stránky www.pvk.cz, kde v on-line režimu naleznou všechny aktuální informace, a to nejen o haváriích,“ doporučil Mrkos.
  • Další možností, jak se dostat okamžitě k aktuálním informacím, je aktivovat si službu SMS-INFO. Zákazníci zdarma dostanou informace do svého mobilního telefonu o dění v pražské vodohospodářské infrastruktuře v jimi zvolené oblasti.

Ohrožena není ani kvalita vody, která je pod neustálou kontrolou. COVID-19 spolehlivě likvidují stávající technologie používané při úpravě pitné vody.

 
 
Reklama