Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

WILO - novinky pro úsporu energie a pro zjednodušení montáže a údržby

Od r. 2013 se v sortimentu objevují změny související s požadavky na úsporu energie. Tehdy zmizely první mokroběžky s asynchronními motory z nabídek, dnes již Wilo nabízí jen čerpadla s vysokou účinností s elektronickým komutovaným synchronním pohonem.

ZVUKOVÝ ZÁZNAM PŘEDNÁŠKY:

Wilo dodává čerpadla pro nejširší použití

Čerpadla se podílí velkým dílem na spotřebě energie, z toho vyplývá i velký význam nových čerpadel s vysokou účinností a s elektrickými komutovanými synchronními motory. Wilo patřilo vždy k průkopníkům nových technologií v čerpadlech.

„Patříme ke špičce technického vývoje a vyrábíme čerpadla pro vodu pitnou, čistou, ohřátou, odpadní, prostě pro všechna média, na která si vzpomenete, včetně brakické a mořské vody, čerpadla pro průmysl, komunální oblast, technická zařízení budov. Historie začala v r. 1928 patentem Wilhelma Oplendra. Dnes má Wilo výrobu a zastoupení po celém světě a je majitelem celé řady patentů. Například Wilo Stratos přispělo k uvedení nařízení EU se zaměřením na úspory energie u čerpadel do praxe. Začalo to od r. 2013, kdy zmizely první mokroběžky s asynchronními motory z nabídek“, řekl v úvodu přednášky Ing. Pavel Synáč a dodal, že dnes již Wilo nabízí jen čerpadla s vysokou účinností s elektronickým komutovaným synchronním pohonem.

Vybrané zajímavosti z přednášky Ing. Pavla Synáče:
  • Vložné moduly, které umí celou řadou funkcí pro různé účely a požadavky umožňují respektovat například různé řídící sběrnicové systémy budov a další technologie. Nicméně je třeba se nad tímto zamyslet při objednávce čerpadla.
  • Infračervené rozhraní čerpadla s možností spolupráce s PC je vynikající věc, kdy je možno získat například historii provozu čerpadla.
  • Jednotlivá čerpadla pro realizace od malých rodinných domků až po rozsáhlé areály mají celou řadu speciálních řešení podle svého určení, o kterých jsou podrobnosti ve zvukovém záznamu níže.
O novinkách v čerpadlech pro studenou vodu hovořil Ing. Petr Vacek.
  • Novinka - malá podávací čerpadla pro rodinné domy, chalupy a bytové jednotky. Wilo-HiMulti 3 – má patentovanou sací část, čerpadlo samonasávací a zároveň posilovací, na vstupu až 5 bar.
    U čerpadla je jednoduché připojení - Wilo-Connector, má vysoce účinnou hydrauliku a optimalizovaný kompaktní motor s nízkou spotřebou elektrické energie. Důležité jsou i prvotřírní použité materiály, nerezová ocel a nejmodernější kompozity zajišťují dlouhou životnost a certifikát na pitnou vodu.
  • Restrikce z EU platí u čerpadel na studenou vodu. A čerpadla Wilo všechny požadavky splňují.
  • Hydraulika s vyšší účinností zjednodušuje navrhování a zvyšuje užitnou hodnotu.
  • Detaily o čerpadlech pro studenou vodu jsou v druhé části zvukového záznamu níže.









 
 
Reklama