Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Murexin umí přestavět starou koupelnu za novou za 24 hodin

Rekonstrukce koupelny představuje jednu z nejnáročnějších stavebních úprav v domácnosti. Těžký provoz spojený s permanentní vlhkostí vyžaduje zvýšenou pozornost při rekonstrukci. Přestavba koupelny se tak často protahuje do několika dní, v horších případech i týdnů. Společnost Murexin vychází v tomto ohledu vstříc požadavkům investorů a výrazně zkracuje dobu potřebnou pro přestavbu. U menších koupelen dokonce do 24 hodin.

Nepořádek doma, ztracené nervy a neustálý hluk. Změna vzhledu koupelny je často doprovázena těmito efekty. Dělníci zde tráví spoustu dní a vy musíte žít v neustálém prachu a špíně. „Z důvodů stálého tlaku na rychlost zpracování jsme výrazně zkrátili nutné technologické přestávky o více než 48 hodin. Rychlý systém šetří čas vám i dělníkům. Celé náklady jsou také o něco nižší,“ vysvětluje Martin Býček, produkt manažer společnosti Murexin.

Rychlá koupelna

5 důvodů pro systém rychlé koupelny

  • Výrazně kratší technologické přestávky
  • Realizace již za 24 hodin
  • Nižší cena stavební chemie
    (1 m² za méně než 200 Kč)
  • Minimalizace času i nákladů
  • Vysoká kvalita a spolehlivost

Jednotlivé technologické kroky odpovídají standardním zvyklostem. Ovšem díky použití rychle tuhnoucích materiálů se výrazně zkracují nutné přestávky mezi nimi.

Základním krokem je příprava podkladu a jeho penetrace. Penetrační základní nátěr zlepšuje přídržnost lepidel a nivelačních hmot. Díky novým technologiím se přednímu českému prodejci stavební chemie podařilo zkrátit schnutí tohoto nátěru na pouhých 20 minut. Penetrace Základ Superground D4 Rapid tak umožňuje téměř ihned po ošetření podkladu aplikovat další vrstvy. A to dokonce bez nutnosti bourání starého obkladu. Jednoduše lze totiž aplikovat penetraci přímo na stávající obklad.

Srovnání podlah nivelační hmotou

Nivelační hmoty představují nejsnazší variantu pro perfektní vyrovnání podlahy. Ze široké škály dostupných hmot se doporučuje využití Nivelační hmoty expresní SL 52. Ta vyniká vysokou pevností, špičkovou zpracovatelností a především rychlostí. Již po dvou hodinách po jejím položení můžeme pokračovat s izolací a lepením obkladů.

Není izolace jako izolace

V případě hydroizolace koupelny se používají pastovité hmoty, které se následně hladítkem natahují na zpenetrovaný podklad. Tento proces vytváří pojistku před průsakem vody do zdiva. Koupelna v tomto směru představuje nejnáročnější prostor v domácnosti, proto se využití hydroizolace stává nutností.

Společnost Murexin přichází na trh s inovovaným produktem Těsnící fólií tekutou 1KS. Ta velmi rychle zasychá a vyžaduje pouze tříhodinovou přestávku před lepením obkladů a dlažby. „Tyto produkty představují naše bestsellery. Jsme rádi, že se nám podařilo snížit časovou náročnost jejich aplikace a tím tak celkově snížit dobu rekonstrukce celé koupelny,“ doplňuje Martin Býček.

Lepení a spárování dlažby

Nyní již nic nebrání pokládce keramického obkladu a dlažby. Flexibilní lepidlo SFK 85 vyniká maximální rychlostí tuhnutí a je vhodné k lepení jakéhokoliv obkladu od stěn až po podlahy. Již po třech hodinách po nalepení dlažby je možné ji spárovat. Pro vyplnění spár použijeme rychle tuhnoucí hmotu SFX 75, která už po dvou hodinách umožňuje novou koupelnu zatěžovat. Zbývá tak jen nainstalovat doplňky a vše je hotovo.

01 Vyrovnání podkladu AM20
01 Vyrovnání podkladu AM20
02 Penetrace D4 Rapid
02 Penetrace D4 Rapid
03 Nanášení první vrstvy 1KS
03 Nanášení první vrstvy 1KS

04 Aplikace bandáže DB70
04 Aplikace bandáže DB70
05 Utěsnění prostupu DZ35
05 Utěsnění prostupu DZ35
06 Nanášení druhé vrstvy 1KS
06 Nanášení druhé vrstvy 1KS

07 Nanášení lepidla SFK 85
07 Nanášení lepidla SFK 85
08 Kladení obkladu
08 Kladení obkladu
09 Spárování SFX 75
09 Spárování SFX 75

10 Vymývání a
10 Vymývání a
11 Vymývání b
11 Vymývání b
12 Spárovací šňůra
12 Spárovací šňůra

13 Tmelení silikonem SIL60
13 Tmelení silikonem SIL60
14 Uhlazení spáry
14 Uhlazení spáry
15 Odstranění ochranné pásky
15 Odstranění ochranné pásky

 
 
Reklama